0 0
Read Time55 Second

Het is moeilijk als er van de 751 genodigden er slechts 30 komen opdagen op je feestje. De ongekozen president Juncker is hier behoorlijk boos over en zei:

“The European Parliament is ridiculous, very ridiculous. I applaud those who have bothered to turn up. But the fact that there are only about 30 MEPs here for this debate demonstrates that the Parliament is not serious,”

Tja dat krijg je ervan. Een parlement dat door ons gekozen is dat dan ook heel weinig te zeggen heeft. Zelfs geen initiatiefrecht om wetten te maken. Misschien zou daar eens iets aangedaan moeten worden wil je het serieus nemen.

Naast dat ik dit best grappig vind, #fightthepower, is het ook schandalig te noemen. Ten eerste is het voor ons allemaal een werkdag. Ten tweede betreft dit een debat waar, hoe dan ook, de president aanwezig is. Dan met 95% verstek laten gaan is buiten alle proportie en ratio.

Natuurlijk speelt het mooie weer geen rol, en werken al die parlementariërs keihard aan wetgeving die wij Europees burgers nodig hebben.

Sad!Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

Ahmed Aarad

Written by Ahmed Aarad

Bestuurder bij stichting Open Source & Overheid, freelance ICT en Aanbestedingsjurist, distantieert zich van rechts/links denken heeft het liever over goed of fout en vindt dat integriteit niet te leren is. “If you are not a better person tomorrow than you are today, what need have you for tomorrow?”