0 0
Read Time1 Minute, 59 Second

Een van de grote mannen binnen het CDA. Een ras politicus die nooit een “echte” baan heeft gehad buiten de politiek. Je zou daarom ook kunnen  stellen dat van de Camp een volksvertegenwoordiger pur sang is.

Sinds 2009 zit van de Camp als Europaparlementariër voor het CDA, dus EPP groep, in het Parlement aldaar. In zijn portefeuille heeft Europarlementariër de commissie Burgerlijke Vrijheden (waarvan hij permanent lid is), Justitie en Binnenlandse Zaken en plaatsvervangend lid van de commissie Interne Markt en Consumentenbescherming.

Privacy is hem dan ook niet onbekend. De correspondent schrijft dat hij 132 wetsvoorstellen heeft ingediend. Waarmee hij hiermee in de top 10 staat van de 754 parlementariërs die de privacy bescherming afbreken. Hij noemt dat zelf een “eervolle vermelding”. Wat de Correspondent verder schrijft: “Hij pakt een pen en tekent een schema. Een groot blok met het voorstel van de Europese Commissie. Eronder tekent hij een veel kleiner blok. ‘Dit is wat mijn fractie wil. ‘Wij zitten erg op de tour van …’ en hij zet een euroteken op papier.” Gelukkig is van de Camp iemand die precies weet waar over het gaat en niet bang is om op te staan en arme bedrijven, zoals Google, IBM en Facebook, te beschermen tegen regelgeving. Bovendien, meer regels, betekent dat de gemiddelde MKB’er met minder (?) regelgeving wordt geconfronteerd. #omgekeerdeberedenaties Daar zit de crux. Sec het “grote” bedrijfsleven gaat het om juist meer regelgeving, het liefst dan ook zo multi-interpreteerbaar, want wie kan een berg juristen in dienst nemen of advocaten betalen? Niet de gemiddelde MKB’er.

Aan de andere kant is de EPP groep ook een groot voorstander van de Link Tax, meer daarover hier.

Ook wat betreft de sjoemeldiesels, meer daarover hier, is van de Camp duidelijk. Er is geen onafhankelijk toezichthouder noodzakelijk. Hij wil voornamelijk de ‘toetsbevoegdheid‘ van de Commissie vooral uitbreiden. Zolang er maar niet een orgaan ontstaat dat, zonder politieke beïnvloeding, kan komen met objectieve resultaten.

Wat nu (weer) speelt is de onkostenvergoeding, iets waar deze volksvertegenwoordiger tegen RTL Nieuws in 2014 het volgende te melden heeft: “Met onze onkosten hebben jullie niets te maken“, en dat veranderd voorlopig ook niet.

We, gewone burgers, moeten volksvertegenwoordigers vertrouwen dat onze belangen boven de commerciële belangen gesteld worden. Daarom kiezen wij u. Niet de bedrijven.

Bedankt heer van de Camp voor al uw inzet voor ons simpele Europeanen.Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

Ahmed Aarad

Written by Ahmed Aarad

Bestuurder bij stichting Open Source & Overheid, freelance ICT en Aanbestedingsjurist, distantieert zich van rechts/links denken heeft het liever over goed of fout en vindt dat integriteit niet te leren is. “If you are not a better person tomorrow than you are today, what need have you for tomorrow?”