0 0
Read Time1 Minute, 9 Second

Vandaag in een gezamenlijk verklaring van een consortium van EU lobby organisaties (GSMA, App Developers Alliance, Digital Europe, Cable Europe, Electronic Telecommunications Network Operators Association en COCIR) openen zij frontaal de aanval op de Commissie.

De reden hiervoor is dat de groep van mening is dat de nieuwe mobiele techniek 5G het hart zou moeten zijn voor toekomstige (mobiele) netwerken. Volgens deze group zou er onvoldoende gedaan worden door de Commissie op het gebied van beleid. En onvoldoende steun vanuit de Commissie voor het ontwikkelen van netwerken en dat daardoor de innovatie achterblijft.

MobileWorldLive schrijft:

Together, the associations accused the European Parliament and European Council of taking a “timid” approach to telecoms reforms the group consider essential to the success of EC 5G objectives.

Opmerkelijk is niet de kritiek, die deel ik deels, maar het moment. Deze verklaring komt op het moment dat de ePrivacy richtlijn verder zou worden aangescherpt. En deze richtlijn is voor deze clubs een doorn in het oog. Niet dat het veel toevoegt aan de bescherming van van onze privacy, hier kom ik in een later stuk op terug, maar omdat het vooral duur is qua implementatie en gebruik. Tenslotte volgt deze verklaring een open brief van een groep CEO’s op aan de commissie die soortgelijke bezwaren hebben. En daarbij waarschuwen dat het implementeren van de voorstellen van de Commissie de industrie meer dan 660 miljard gaat kosten.

 Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

Ahmed Aarad

Written by Ahmed Aarad

Bestuurder bij stichting Open Source & Overheid, freelance ICT en Aanbestedingsjurist, distantieert zich van rechts/links denken heeft het liever over goed of fout en vindt dat integriteit niet te leren is. “If you are not a better person tomorrow than you are today, what need have you for tomorrow?”