Hoe de lobby de Europese Commissie klem heeft over privacy

Ahmed Aarad 1
Read Time1 Minute, 9 Seconds

Vandaag in een gezamenlijk verklaring van een consortium van EU lobby organisaties (GSMA, App Developers Alliance, Digital Europe, Cable Europe, Electronic Telecommunications Network Operators Association en COCIR) openen zij frontaal de aanval op de Commissie.

De reden hiervoor is dat de groep van mening is dat de nieuwe mobiele techniek 5G het hart zou moeten zijn voor toekomstige (mobiele) netwerken. Volgens deze group zou er onvoldoende gedaan worden door de Commissie op het gebied van beleid. En onvoldoende steun vanuit de Commissie voor het ontwikkelen van netwerken en dat daardoor de innovatie achterblijft.

MobileWorldLive schrijft:

Together, the associations accused the European Parliament and European Council of taking a “timid” approach to telecoms reforms the group consider essential to the success of EC 5G objectives.

Opmerkelijk is niet de kritiek, die deel ik deels, maar het moment. Deze verklaring komt op het moment dat de ePrivacy richtlijn verder zou worden aangescherpt. En deze richtlijn is voor deze clubs een doorn in het oog. Niet dat het veel toevoegt aan de bescherming van van onze privacy, hier kom ik in een later stuk op terug, maar omdat het vooral duur is qua implementatie en gebruik. Tenslotte volgt deze verklaring een open brief van een groep CEO’s op aan de commissie die soortgelijke bezwaren hebben. En daarbij waarschuwen dat het implementeren van de voorstellen van de Commissie de industrie meer dan 660 miljard gaat kosten.

0 0

One thought on “Hoe de lobby de Europese Commissie klem heeft over privacy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Next Post

Het Groene probleem van D66

Na een eerste formatieronde van 82 dagen gaan we nu ronde 2 in. […]