0 0
Read Time1 Minute, 42 Second

Om met de deur in huis te vallen zou ik je op de hoogte willen stellen van Amazon’s Alexa. Alexa houdt wereldwijd de rankings bij wat betreft website verkeer. Voor elk land en elke categorie en dus ook voor Nederland.

Wat valt dan op denk je dan? De titel van dit artikel windt er geen doekjes om. De Russische, VKontakte, Facebook wordt bijna net zo vaak bezocht door de Nederlanders.
Raar? Ja, wordt nog veel raarder…

In de top 20 van best bezochte sites in Nederland zijn er 6 Russisch-talig. Dus meer dan een kwart van al het internet verkeer in Nederland gaat richting Rusland. Geloof je het niet, bij deze de lijst. Nou zou je kunnen zeggen ach dat is door heel Europa…. Mis. Lijst voor bijvoorbeeld Belgie? Alsjeblieft. Openbare en gratis informatie waar elke boerenlul toegang toe heeft. Rare situatie? Ja, behoorlijk en ook geen journalist die hier over heeft geschreven.

Maar maak je geen zorgen, we leggen binnenkort een sleepnet aan om u beter te kunnen bespieden voor de veiligheid. Terwijl cybercriminelen en terroristen vrij hun gang kunnen gaan. Digitaal en analoog. En de reden hiervoor: de totaal onbekwame prutsers bij de Politie en inlichtingendiensten.

Nou nou hoor ik je zeggen. Nee echt dus totaal prutsers. Zolang bijna de helft van al het wereldwijde kinderporno uit Nederland komt. De NCTV nog steeds niet instaat is om NL-Alert, wat in wezen een groepsms is, werkend te krijgen. En je nog steeds radioactief materiaal of een kernkop gewoon in Bulgarije kunt kopen behoud ik naar mijn mening het volste recht om ze prutsers te blijven noemen.

Als je wil lachen trouwens dan moet je aan de overkant van het AIVD kantoor gaan staan net voor de lunchpauze. Je hoeft alleen een blik te werpen op de hipster tsunami wat uit het hoofdkantoor van onze inlichtingendienst komt zetten om je te realiseren hoe veilig we eigenlijk zijn.

Als laatst… Misschien heeft Joost Niemoller toch dan wel gelijk wat betreft ‘omvolking’. Het is alleen niet Islamitisch maar Putinistisch.

#omvolkingVond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

Ahmed Aarad

Written by Ahmed Aarad

Bestuurder bij stichting Open Source & Overheid, freelance ICT en Aanbestedingsjurist, distantieert zich van rechts/links denken heeft het liever over goed of fout en vindt dat integriteit niet te leren is. “If you are not a better person tomorrow than you are today, what need have you for tomorrow?”