1 0
Read Time1 Minute, 10 Second

Dat zoiets basaal als het sturen van een sms-je mis kan gaan. Er wordt vol ingezet op cell-broadcasting zonder enige vorm van backup voor nota bene een noodsysteem. Dat kan alleen de NCTV met het NL ALERT systeem.

Op het moment dat iemand gaat klagen dat zij niet het controle bericht ontvangen ligt het niet aan de NCTV of de partij aan wie het waarschijnlijk is ge-outsourced maar aan de gebruiker zelf. Die maakt fouten.

Weet je, beste NCTV, wat ook werkt? Gewoon een old school SMS-je. Die dingen worden ook ontvangen door de telefoon van mijn moeder zonder ingewikkeld te doen.
Als NCTV kun je opvragen welke nummers er zijn uitgegeven in Nederland en hen een controle bericht sturen. Geloof me, dat werkt heel veel beter.

Hetzelfde geldt voor locatiegebonden calamiteiten. Telefoonmasten X/Y/Z, alle nummers die daar mee verbonden zijn een calamiteitsspecifiek bericht sturen.

De kritiek op bovenstaande oplossing is dat het druk kan zijn op het netwerk en dat SMS daar afhankelijk van is. Misschien zou je dan moeten overwegen om andere afspraken te maken met telecomproviders dat verkeer van de NCTV altijd voorrang heeft. BIJVOORBEELD…

Bottomline: Het hebben van 1 enkel systeem om burgers te alarmeren is “minder intelligent” te noemen.

Te makkelijk, te goedkoop en het kan altijd moeilijker.

 Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

Ahmed Aarad

Written by Ahmed Aarad

Bestuurder bij stichting Open Source & Overheid, freelance ICT en Aanbestedingsjurist, distantieert zich van rechts/links denken heeft het liever over goed of fout en vindt dat integriteit niet te leren is. “If you are not a better person tomorrow than you are today, what need have you for tomorrow?”