De nieuwe zuil voor open debat

Frank van Dorp
Read Time1 Minute, 15 Seconds

Ingezonden stuk van De Nieuwe Zuil.

Afgelopen weekend liet twitteraar Sywert van Lienden weten dat hij in verband met een nieuwe baan niet langer onder eigen naam over politiek kon twitteren. Het zou hem teveel gedonder opleveren.

https://twitter.com/Sywert/status/1040942393271492613

Anoniem = geen open debat

Yoeri Albrecht (directeur van De Balie in Amsterdam) voegde hier maandag aan toe dat dit veel ernstiger is dan het lijkt, dat grote delen van de burgerij eigenlijk alleen vanuit een anoniem account deel kunnen nemen aan het politieke debat – dat daarmee geen publiek debat meer is, aangezien dat gekenmerkt wordt door openheid.

Daarop kwamen reacties van twitteraars die ook aangaven niet onder eigen naam te durven twitteren, uit angst voor consequenties voor hun baan.

De Nieuwe Zuil voor verandering

De Nieuwe Zuil erkent dit probleem en komt met een oplossing om verandering te realiseren.

We bieden een netwerk waar nieuwe sociale en zakelijke contacten ontstaan, zodat meer mensen vrij voor hun mening kunnen uitkomen zonder te hoeven vrezen voor verlies van baan en inkomsten.

Bezoek onze events, steun onze initiatieven en wordt ook onderdeel van De Nieuwe Zuil! Iedereen die op basis van rationaliteit in gesprek wil gaan.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte.

In gesprek over De Nieuwe Zuil

Sid Lukkassen in geprek met Esther van Fenema over de noodzaak van De Nieuwe Zuil én over het boek dat hij hierover aan het schrijven is.

Bezoek de website via denieuwezuil.nl

00
Next Post

CIDI-directeur Hanna Luden ook ‘geen fan van Israëls nederzettingenbeleid’

De illegale koloniseringspolitiek van de Israëlische overheid op de Westoever en in Oost-Jeruzalem […]

Je blokkeert onze vervelende advertenties!

We weten hoe vervelend advertenties zijn echter om de kosten op te brengen, we verdienen namelijk niets aan dit blogje, zijn wij genoodzaakt deze jou te laten zien. Help ons dit blogje gratis te houden en sta advertenties op onze site toe. Dank vanuit het hele team hiervoor!