1 0
Read Time2 Minute, 37 Second

Waar zijn ze? De gematigde moslims. Telkens ten gehore gebracht door roeptoeterende journalisten, bloggers, tv-makers en politici… Waar zijn ze?

Kort antwoord voor degene die geen geduld hebben: OVERAL.

Het gemiddelde religieus PVV neplid of Anabel Nanninga-lezer die direct net zo #triggered op het woord moslim als een SJW op een ‘-isme’. Ongeacht de context ben je altijd fout. Heet je Ahmed dan ben je voor dit deel van de bevolking per definitie fundamentalistisch moslim, dubbelpaspoortiër, Marokkaan, hartstikke fout en wordt je gebruikt voor ‘omvolking‘. Dan heb je nog geen woord gezegd en alleen nog met je ogen geknipperd.

De vragen die ik dan met grote regelmaat krijg van deze mensen, ik blijf proberen door te dringen, zijn ook niet door een normaal mens te beantwoorden. Ongeacht wat je antwoord ben je altijd fout. Geef je geen antwoord dan ben je nog steeds fout of een ontkenner en wordt je alsnog als moslim neergezet. Bij een ja antwoord, direct een “zie je wel…” en bij nee “je lult waarom heet je dan Ahmed” reacties oproept. Schrijf je een stuk zoals ik nu doe… #slachtofferol Letterlijk: “Waarom neem je geen verantwoordelijkheid voor je broeders?

Het is voor deze groep ontzettend makkelijk want geen mens kan het tegendeel bewijzen, nooit niet… Voorbeeld aan jou als lezer: kun jij met onomstotelijk bewijs komen dat jij niet zwarte piet bent met Sinterklaas?

Waar zij feiten-vrij van alles kunnen roeptoeteren is er nauwelijks ruimte voor discussie mogelijk. Geen enkele oplossing dan het meest extreme werkt voor deze groep. Iedereen die daar niet volledig in meegaat of iets van kritiek uit krijgt dan ook de volle laag. Elke feit, relativering of bewijs dat wereldwijd er miljoenen moslims zijn gestorven of worden onderdrukt door radicale extremisten, doet er niet toe. Het zijn “hunnie” problemen. Vluchten ze daarvoor? Dan zijn ze, even nadruk op, allemaal economisch vluchteling, uitvreters, criminelen en etcetera.

Dat er juist vaak wordt gedemonstreerd en gevochten tegen extremisme wordt teniet gedaan. Je bent dan of een Islam-apologeet of je zit in een slachtofferrol. Dat er op dit moment burgeroorlogen zijn waar moslims vechten voor democratie of vrijheid? Het maakt ze allemaal helemaal geen ene jota uit. Zij zelf hebben de waarheid en daar valt net als aan een fundamentalistische religie niet aan te tornen.

Gevolg: Je ziet ze niet omdat ze er niet zijn. Je ziet ze niet omdat je ze niet wil zien. Waarom? Is het omdat je dan je publiek en dus podium kwijt bent? Terug naar je baan als dierenartsassistente, wat je niet wil? Ik vraag me oprecht af wat geschoolde en vaak intelligente mensen beweegt om zich compleet af te sluiten van een probleem maar daar wel over schrijven, roepen en tegenaan gaan bemoeien. Waarbij zij oproepen tot, maar tegelijk elk persoon die initiatief toont, zijn angst deelt of mening geeft platslaan. Don’t get me wrong, ik tref hetzelfde aan in het vaak net zo blanke tegenkamp dat naar mijn mening net zo fundamentalistisch en simpel minded is.

Ergens moet dit doorbroken worden en ik hoop dat hetgeen ik doe op deze website bijdraagt aan tenminste de bewustwording van dit probleem.Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

Ahmed Aarad

Written by Ahmed Aarad

Bestuurder bij stichting Open Source & Overheid, freelance ICT en Aanbestedingsjurist, distantieert zich van rechts/links denken heeft het liever over goed of fout en vindt dat integriteit niet te leren is. “If you are not a better person tomorrow than you are today, what need have you for tomorrow?”