1 0
Read Time2 Minute, 37 Second

Waar zijn ze? De gematigde moslims. Telkens ten gehore gebracht door roeptoeterende journalisten, bloggers, tv-makers en politici… Waar zijn ze?

Kort antwoord voor degene die geen geduld hebben: OVERAL.

Het gemiddelde religieus PVV neplid of Anabel Nanninga-lezer die direct net zo #triggered op het woord moslim als een SJW op een ‘-isme’. Ongeacht de context ben je altijd fout. Heet je Ahmed dan ben je voor dit deel van de bevolking per definitie fundamentalistisch moslim, dubbelpaspoortiër, Marokkaan, hartstikke fout en wordt je gebruikt voor ‘omvolking‘. Dan heb je nog geen woord gezegd en alleen nog met je ogen geknipperd.

De vragen die ik dan met grote regelmaat krijg van deze mensen, ik blijf proberen door te dringen, zijn ook niet door een normaal mens te beantwoorden. Ongeacht wat je antwoord ben je altijd fout. Geef je geen antwoord dan ben je nog steeds fout of een ontkenner en wordt je alsnog als moslim neergezet. Bij een ja antwoord, direct een “zie je wel…” en bij nee “je lult waarom heet je dan Ahmed” reacties oproept. Schrijf je een stuk zoals ik nu doe… #slachtofferol Letterlijk: “Waarom neem je geen verantwoordelijkheid voor je broeders?

Het is voor deze groep ontzettend makkelijk want geen mens kan het tegendeel bewijzen, nooit niet… Voorbeeld aan jou als lezer: kun jij met onomstotelijk bewijs komen dat jij niet zwarte piet bent met Sinterklaas?

Waar zij feiten-vrij van alles kunnen roeptoeteren is er nauwelijks ruimte voor discussie mogelijk. Geen enkele oplossing dan het meest extreme werkt voor deze groep. Iedereen die daar niet volledig in meegaat of iets van kritiek uit krijgt dan ook de volle laag. Elke feit, relativering of bewijs dat wereldwijd er miljoenen moslims zijn gestorven of worden onderdrukt door radicale extremisten, doet er niet toe. Het zijn “hunnie” problemen. Vluchten ze daarvoor? Dan zijn ze, even nadruk op, allemaal economisch vluchteling, uitvreters, criminelen en etcetera.

Dat er juist vaak wordt gedemonstreerd en gevochten tegen extremisme wordt teniet gedaan. Je bent dan of een Islam-apologeet of je zit in een slachtofferrol. Dat er op dit moment burgeroorlogen zijn waar moslims vechten voor democratie of vrijheid? Het maakt ze allemaal helemaal geen ene jota uit. Zij zelf hebben de waarheid en daar valt net als aan een fundamentalistische religie niet aan te tornen.

Gevolg: Je ziet ze niet omdat ze er niet zijn. Je ziet ze niet omdat je ze niet wil zien. Waarom? Is het omdat je dan je publiek en dus podium kwijt bent? Terug naar je baan als dierenartsassistente, wat je niet wil? Ik vraag me oprecht af wat geschoolde en vaak intelligente mensen beweegt om zich compleet af te sluiten van een probleem maar daar wel over schrijven, roepen en tegenaan gaan bemoeien. Waarbij zij oproepen tot, maar tegelijk elk persoon die initiatief toont, zijn angst deelt of mening geeft platslaan. Don’t get me wrong, ik tref hetzelfde aan in het vaak net zo blanke tegenkamp dat naar mijn mening net zo fundamentalistisch en simpel minded is.

Ergens moet dit doorbroken worden en ik hoop dat hetgeen ik doe op deze website bijdraagt aan tenminste de bewustwording van dit probleem.Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

Ahmed Aarad

Written by Ahmed Aarad

Bestuurder bij stichting Open Source & Overheid, freelance ICT en Aanbestedingsjurist, distantieert zich van rechts/links denken heeft het liever over goed of fout en vindt dat integriteit niet te leren is. “If you are not a better person tomorrow than you are today, what need have you for tomorrow?”

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

2 thoughts on “Waar zijn de gematigde moslims?

  1. “Gematige Islam” en “extreme Islam” bestaan niet, zoals onder meer de Turkse premier Recep Tayyip Erdoğan ons bezworen heeft; er is alleen de Islam. Dus er bestaan ook geen gematigde moslims, want er bestaat geen gematigde Islam,die vertelt ons ook niet dat wanneer je geloof in Allah vermindert, dat je dan voor een paar dagen een gematigde moslim bent. Ook wordt niet verteld wanneer je geloof toeneemt dat je dan opeens een extremist bent.Ik heb nog nooit van een ‘gematigde christen’ of ‘gematigde nazi’ gehoord.Hij mag zich van mij moslim noemen en kan weliswaar een gematigde man zijn, maar volgens de Koran is hij dan geen moslim meer.Er is maar één Islam en die geldt voor alle moslims. Wie gelooft in Allah is moslim en helaas voor de moslims die niet per se voorstander zijn van random onthoofdingen op straat of andere vormen van de jihad is daarin geen nuance mogelijk…Maar,Ik denk dat er wel gematigde moslims bestaan.En dat zijn namelijk Mohamed aanhangers, die nog niet genoeg macht hebben om hun ideologie in de praktijk te brengen.Zoals hun grote voorbeeld,Mohamed zelf dat deed in Medina.Daar ging hij met een groepje aanhangers heel vredevol wonen tussen Joden en niet-moslim Arabieren.Op het moment dat hij genoeg aanhang had, de macht had, liet hij zijn ware aard zien.Mohammed was een militair, die een uiterst eenvoudige bekeermethode hanteerde: als je niet in Allah wenste te geloven, ging je kop eraf.Islam is dus: wie niet voor ons is, is tegen ons en mag dus worden doodgemaakt.De historie van de Islam is;moord, afslachting, plundering, tirannie en marteling wereldwijd, sinds de dag van zijn oprichting!…Alle moslims zijn aanhanger van Mohamed en totdat ze hier in Europa genoeg macht hebben zijn het “gematigde moslims”… Wakker worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.