0 0
Read Time7 Minute, 0 Second

Annabel Nanninga publiceerde vandaag op TPO.nl het volgende artikel: Nu draconisch ingrijpen, want na de onvermijdelijke aanslag is het te laat. Ik hou er van om problemen terug te brengen naar de essentie om ze effectief te kunnen oplossen. Wat mevr. Nanninga voorstelt zijn vooral maatregelen die voor de simpele mens onder ons effectief klinken maar bij nader inzien of simpelweg onmogelijk zijn of ietwat negatieve effecten hebben op onze samenleving.

– Sluit de grenzen en asielprocedures voor iedereen behalve een vastgesteld aantal mensen uit bepaalde groepen.

Christenen uit Syrië, Yeziden, vrouwen, kinderen, homoseksuelen, politieke vluchtelingen kunnen nog aanvragen doen.

Dat gaat dus niet en is een van de makkelijkste dingen om te roepen wat nooit gaat of kan gebeuren. We hebben het hier namelijk niet alleen over Nederlandse wet- en regelgeving maar ook over de Europese en belangrijker dan dat, de VN. Je kan en je mag geen onderscheid maken op religie ten aanzien van de fundamentele rechten van de mens alsook vanuit het vluchtelingenverdrag. Gelukkig maar. Buiten dat hoe wil je bepalen dat iemand homo of christen is? Een examen?

Mensen uit veilige landen als Marokko, Libië en andere delen van Afrika: meteen terugsturen.

Als iemand een asielaanvraag doet, dan moet je die behandelen. Dat zijn de afspraken die wij internationaal hebben gemaakt. Als de conclusie wordt getrokken dat iemand niet een vluchteling is dan zou deze inderdaad direct op een vliegtuig gezet moeten worden. Op dit punt zou je de regering kunnen aanspreken waar de F* zij mee bezig zijn.

Bij twijfel, bijvoorbeeld bij mensen die hun paspoort niet kunnen of willen tonen, geen toegang.

Hier gaat het weer mis. Ook hier zijn regels die Nederland niet unilateraal kan opzeggen. Tenzij jij openstaat om niet alleen uit de EU, verdrag van Lissabon, te stappen maar ook het lidmaatschap van de VN op te zeggen ga je dit niet kunnen regelen. Nooit niet.

– Stuur illegalen onmiddellijk terug.

Geen eindeloze beroepsprocedures, geen lang verblijf in een AZC. Wie een misdrijf pleegt, wordt onmiddellijk uitgezet.

Ja, voor het eerste deel. En laten we er voor zorgen dat we een wettelijke mogelijkheid creëren om groepen mensen de toegang tot ons rechtssysteem te ontzeggen. Dat zal onze vrijheden zeker goed doen. Met dat laatste ben ik het weer eens, daar kun je afspraken over maken en bij wet regelen.

– Moskeeën in Nederland preken uitsluitend in het Nederlands en er mag altijd worden getapt of meegeluisterd. Als er een haatprediker spreekt, gaat de tent onherroepelijk dicht.

Ja, er is vrijheid van godsdienst in Nederland. Die eerbiedigen we. Maar religie is en blijft een keuze, anders dan geslacht of huidskleur of geaardheid. Je kan er voor kiezen een abonnement op Donald Duck te nemen, om lid te worden van een politieke partij, en ook om bij een bepaalde religie te horen. Wie willens en wetens kiest voor een geloof dat onlosmakelijk verbonden is met terreur, moet accepteren dat de diensten hun oor wellicht eens te luisteren leggen in je clubhuis. Dit gebeurt ook bij mensen die veel posten op extreemrechtse websites, bijvoorbeeld. Religie is een vrijheid, maar geen vrijbrief. Desnoods stel je de maatregel in voor alle religies, veel plezier met het aftappen van Franciscanen en Vrijgemaakt Gereformeerden.

Hier tast je dus niet alleen de Grondwet mee aan, als in je beperkt een van onze vrijheden, maar roep je ook op tot “doe maar iedereen afluisteren want dan komt het goed“. Als 1 ding heeft gefaald dan zijn het wel de inlichtingendiensten die we dan nu met nog meer, voornamelijk, onnodig werk opzadelen. Het moet namelijk wel geanalyseerd en onderzocht worden. Door mensen. Wat een betere oplossing is, is het bevriezen van elke vorm van financiering voor religieuze instellingen anders dan geld dat komt uit een gecontroleerde bron. Dat houdt dus in een amendement op de Wft in te dienen en je bent er. Immers imams, moskeeën en vliegtickets zijn niet gratis.

– Islamitisch onderwijs geschiedt in het Nederlands en het curriculum inzake staatsburgerschap mag niet vervreemden van onze samenleving.

We gaan goed opletten wat kinderen te horen krijgen. En de school die kinderen losweekt of afkeert van Westerse normen en waarden, gaat dicht.

Huh? Al het primaire onderwijs in Nederland is in het Nederlands, ook het islamitische. Is er bewijs dat primaire scholen kinderen losweken van onze samenleving? Wij hebben een onderwijsinspectie die deze vraag makkelijk voor je kan beantwoorden. Als dat het geval is, denk ik niet dat de inspectie een oogje dichtknijpt, zeker nu niet.

-Wie gesignaleerd staat voor terrorisme, zal dat merken.

“De dader was in beeld bij de inlichtingendiensten”, dat zinnetje hebben we te vaak gelezen. Lieden die op AIVD-lijstjes voorkomen, worden getapt. Allemaal, 24/7. Zoeken zij op een aantal vast te stellen steekwoorden op internet (‘vrachtwagen huren’, ‘snelkookpan’, ‘ticket Turkije/Syrie’, ‘martelaar’, ik noem er eens een paar) dan staat er meteen een agent aan de deur om te vragen wat mijnheer of mevrouw precies wilde weten. (Als ze niet te druk zijn met het huisbezoeken van facebookers die tegen een AZC zijn, natuurlijk.) Monitoren, monitoren, monitoren en hinderlijk volgen. Als iemand die op een terreurlijst staat een vrachtwagen wil huren, moet er op het scherm van de verhuurder een rood uitroepteken gaan knipperen en er automatisch een melding naar de NCTV gaan, dát werk.

Ook dit weer. Meer, goede, surveillance kost mensen. Mensen die de diensten niet hebben. En zeker niet voor situaties dat iemand opzoek gaat op bol.com voor een snelkookpan, shoarma mes,  20 pakjes lucifers e.d. Het is dan ook de reinste onzin dat je hiermee ooit iemand vroegtijdig oppakt en succesvol kunt vervolgen. Bovendien haal je hier de onderliggende oorzaak ook niet mee weg,

– islamitische organisaties krijgen geen subsidies meer.

‘Jeugdwerk’, ‘taalles’, ‘huiswerkbegeleiding’, het zijn de gouden tickets naar de subsidiepot en altijd is het bij islamitische organisaties een dekmantel voor islamisering. Wat een geluk dat jeugdwerk, taalles en huiswerkbegeleiding ook prima zonder enig islamitisch tintje kunnen geschieden! Uiteraard wordt ook bij deze clubs de inhoud van hun werkzaamheden gemonitord en gaat alle communicatie in het Nederlands.

Mensen krijgen taalles om Nederlands te leren… Daarnaast ben ik wel benieuwd naar de voorbeelden die mevr. Nanniga heeft wat betreft “islamitische huiswerkbegeleiding.”

Doe het nú, nu het nog zin heeft

De fluwelen handschoenen moeten uit. Het vertrouwen moet terug. En de waarlijk ‘gematigde’ moslim zal begrijpen dat een draconisch optreden tegen extremisten juist in het belang van het welwillende deel van de islamitische gemeenschap is.

Ja ik zie mezelf al zitten. Nee, ik vind het prima om meer in de gaten gehouden te worden alleen vanwege mijn islamitische achtergrond. M’n burgerrechten inleveren om iemand anders een vals gevoel van veiligheid te geven, want je lost hier letterlijk niets mee op. Misschien, ter aanvulling, als we alle moslims of mensen waarvan we denken dat ze moslim zijn in een stad douwen zoals Boskoop of een Zeeuws eiland met een grote muur erom heen, dan kun je ze misschien nog beter in de gaten houden.

Mensen die bang zijn en hun overheid wantrouwen, mensen die zien dat alles wat er wordt gezegd en gedaan in de politiek en media indruist tegen elk gezond verstand, die alsmaar horen dat zij gek zijn, dát werkt polariserend.

Wat polariserend werkt is komen met oplossingen die tot dus ver of niet werken of niet toegepast kunnen worden. Stel dat je toch ondanks alles het toepast je vooral mensen het leven behoorlijk “zuur” maakt. En voor wat, of voor hoe lang?

Bescherm mensen. Kies voor effectieve, simpele maatregelen nu het nog kan. Daar hou je ook de welwillende moslims mee binnenboord, en daarmee voorkom je escalatie na de aanslag die hoe dan ook gaat komen in Nederland. Nu zitten we nog in het tijdperk vóór die aanslag. Daarna is het te laat.

Wanneer komt er een compleet Europees of Nederlands handelsboycot met landen die extremistisch zijn of dit propageren? Om terreur te bestrijden, wat doen we op dit moment om juist de retourjihadi’s te volgen en al dan niet te vervolgen? Welk toezicht vind er plaats in de wapenhandel in de EU? En hoe effectief is dit? Hoe zorgen we voor een goede integratie van de volgende generatie migranten? Tenslotte, hoe kan ik zelf bijdragen aan een samenleving die prettig is voor iedereen die hier is?

Zijn er alternatieven en vooral ook beter doordachte ideeën? Ja met dank aan GeenStijl. Manifest.

Sorry boos, tik fouten. -Edit- Aangepast. Minder fouten.

Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

Ahmed Aarad

Written by Ahmed Aarad

Bestuurder bij stichting Open Source & Overheid, freelance ICT en Aanbestedingsjurist, distantieert zich van rechts/links denken heeft het liever over goed of fout en vindt dat integriteit niet te leren is. “If you are not a better person tomorrow than you are today, what need have you for tomorrow?”