10 0
Read Time2 Minute, 9 Second

Foto: Jos van Zetten / Flickr (CC BY 2.0)

Donderdagavond mocht Thierry Baudet zowaar aanschuiven bij een tv-programma. Dat is zo ongeveer schokkend omdat álle zenders steevast eerst en vooral D66’ers, GroenLinksers en PvdA’ers uitnodigen. Dat geldt voor de NPO, maar ook voor de ‘commerciëlen.’

Heel verrassend dus dat Thierry welkom was… zeker ook omdat hij de mogelijkheid aangreep om vol de aanval in te zetten op Femke Halsema, de extreemlinkse fopburgemeester van Amsterdam.

“Ik vind echt dat ze moet aftreden,” aldus Baudet. “Omdat dit zo’n ongelooflijk hard signaal is. Zo’n ongelijkheid van recht. Er zijn ook andere mensen geweest die wilden demonstreren, de boeren bijvoorbeeld. Ook andere mensen.”

En niet alleen zijn er mensen die willen demonstreren maar geen toestemming krijgen, er zijn ook heel veel ondernemers die gewoon weer hard aan de slag willen maar dat niet mogen van Vadertje Staat én Moedertje Burgemeester. “Ik noemde al de horeca-ondernemers, maar ook mensen in de cultuursector, politieke partijen… We kunnen helemaal niets!” zei Baudet terecht.

“Hoe kan zij nog de burgemeester van alle Amsterdammers zijn? Ik begrijp écht niet hoe dat kan,” concludeerde de FVD-voorman dan ook.

Een hele goede vraag. Want wat er in Amsterdam gebeurt is godgeklaagd. Halsema zei op de dag van de demonstratie zelf dat ze niet wilde ingrijpen omdat het “te belangrijk” was qua onderwerp. Later maakte ze ervan dat het uit de hand zou lopen bij ingrijpen van de politie, maar dat was en is je reinste flauwekul.

Deze demonstratie mocht wel doorgaan en mocht uitgroeien tot duizenden — misschien wel 10.000, als je de foto’s bestudeert — mensen omdat Halsema achter het doel van de organisatie staat. Ze deelt hun radicaal-linkse, quasi-antiracistische, revolutionaire agenda.

Daarom mochten zij met duizenden tegelijk demonstreren, terwijl een handvol boeren dat bij elkaar wil staan om te zeggen dat het zo allemaal niet kan keihard een peperdure bekeuring krijgt.

Het is te afschuwelijk, hypocriet én corrupt voor woorden… en dat maakt het volstrekt onacceptabel dat Halsema stug blijft zitten. De hele wereld heeft kritiek op haar, maar mevrouw weigert pas op de plaats te maken. Want zij heeft gelijk, en alle kritiek op haar wangedrag is slechts propaganda van “rechts,” zoals ze zelf zei in app-berichten met minister Ferd Grapperhaus.

Halsema moet weg. Vandaag nog. Het zou al vreselijk zijn als ze burgemeester was van Wijk bij Duurstede — waar ze nogal op neerkijkt, blijkens haar apps — maar dat burgermoeder is van de grootste stad van Nederland is werkelijk bizar.

Weg met Femke. Laat haar maar lekker demonstraties organiseren met mede-linksextremisten.Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme