1 0
Read Time1 Minute, 57 Second

Het is zover: de tweede aflevering van Jan Roos’ programma Echte Jan staat op BackMe.org!

In deze aflevering van Jans programma voor “Mannen met brillen en vrouwen met billen” (hier vindt u de eerste) zijn freelance-journalist Michel Spekkers, deskundige op het gebied van de Venezuela-crisis, en Ronald van Raak, Tweede Kamerlid namens de SP, te gast.

Veel Nederlanders zullen inmiddels wel weten dat een grote humanitaire ramp zich aan het voltrekken is in Venezuela, de moordende politieke repressie, de hongersnoden, de hyperinflatie en nu ook de groeiende vluchtelingenstroom naar de buurlanden.
Wat minder Nederlanders beseffen is dat Nederland, of exacter gezegd, het Koninkrijk der Nederlanden, ook praktisch gezien een buurland van Venezuela is, aangezien Aruba en Curacao op slechts enkele kilometers afstand liggen. En veel Venezolaanse vluchtelingen proberen dan ook via gammele bootjes onze Antillen te bereiken, wat vergelijkbare toestanden als in de Middellandse Zee oplevert.

Maar waar we een uitgebreid publiek debat voeren over de vluchtelingencrisis in Europa, heeft niemand het over de vluchtelingencrisis op Curacao, met als gevolg dat vluchtelingen op dit “Nederlandse” eiland misschien wel slechter behandeld worden dan waar in Europa dan ook.
Tijd om dit aan de kaak te stellen dus. Michel Spekkers legt uit:

  1. Hoe de crisis in Venezuela ontstaan is
  2. Hoe rampzalig deze crisis inmiddels is voor de bevolking
  3. De onmenselijke behandeling van vluchtelingen op Curacao
  4. Hoe sommige teruggestuurde vluchtelingen inmiddels “verdwenen” blijken te zijn
  5. De schimmige deals die onze Minister van BuZa, Stef Blok, blijkt te hebben gesloten om vluchtelingen te kunnen terugsturen.

En dat laatste is een onvervalste SCOOP, want niemand bleek ervan op de hoogte te zijn dat Blok in Zuid Amerika was om schimmige deals te sluiten met één van de ergste en meest dictatoriale schurkenstaten van de wereld. Laat staan dat deze deals van Blok direct tot het “verdwijnen” van gevluchte politieke tegenstanders van dictator Maduro heeft geleid.

Luisteren dus! En wat natuurlijk ook heel belangrijk is: STEUN JAN op janroos.backme.org! Dit kan al vanaf slechts 1 euro per maand, maar het is heel belangrijk, want de productie van Echte Jan kost nu eenmaal geld, en geld is alleen in Den Haag gratis, dus Jan heeft U nodig. Dus wilt u meer Echte Jan? Doe dan een duit in het zakje en wordt backer!

Hieronder kunt u weer genieten van een uurtje Echte Jan!

Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme