3 1
Read Time2 Minute, 16 Second

Wat een weekend hé. Na een tweet van mij die afgelopen vrijdag zowat door elk MSM is overgenomen (want humor) zijn wij en ik in het bijzonder het mikpunt geworden van de, al dan niet door Turkije, gesponsorde trollen van DENK die nog steeds worden ingezet. In tegenstelling tot het interview die Kuzu heeft gegeven op BNR.

Nooit heb ik zoveel haat over me heen gekregen als dit moment in mijn leven. Dat zegt wat want ik neem geen blad voor de mond als het op kritiek aan komt. Regelmatig schrijf ik over partijen waar personen zitten die worden gedreven door identity politics of waar men vaak blind achter een leider aanloopt. Ik ontzie niemand want ik ben van mening dat kritiek altijd moet kunnen. Zeker daar waar het politici aangaat. Ben je het oneens met mij? Dat mag, kan en juichen we zelfs toe. Je bent bij ons zelf instaat om direct via deze website een eigen tegenstuk in te dienen welke geplaatst wordt. Van deze optie maken gelukkig meer en meer lezers gebruik.

Niet voor de aanhangers van DENK. Die zitten er iets anders is. Als je online voor alles al bent uitgemaakt dan gaan de DENK-trollen over tot andere gecoördineerde acties. Zo is Twitter afgelopen zaterdag overspoeld met klachten over saltmines. Niet zomaar klachten maar het verwijt dat wij malware en spam zouden versturen vanaf onze servers. Hierdoor vindt er bij Twitter geen menselijke controle plaats en worden alle links naar je site automatisch geblokkeerd. Het kan dus nog dagen duren voordat de links op Twitter weer werken.

Zondag hebben we moeten uitwijken naar nog meer en nog grotere servers die inmiddels achter Cloudflare staan en een beveiliging kennen van het niveau NSA. Hiervoor zijn wij onze eigen kundige Mischa en zijn nogal shady vrienden dankbaar. Vergeet niet dat wij dit vrijwillig doen. Geen één van ons heeft ook maar 1ct verdiend aan saltmines. Geld is niet de reden dat we met dit blog zijn begonnen. Wij waren van mening dat het nuchtere en vaak humorvolle midden (of hoe je het ook wil noemen) geen vertegenwoordiging kende in ‘media’ Nederland.

Graag vragen wij jullie hulp om deze situatie op te lossen met Twitter. Via deze link kun je aan Twitter melden dat je https://saltmines.nl niet kunt bereiken.
Selecteer de optie: “I can’t Tweet a link because Twitter thinks it’s spam.”
Vul de velden aan en stuur het formulier in om te zorgen dat we weer gewoon gebruik kunnen maken van ons recht om onze mening te uiten en jouw recht om dit blog wel of niet te lezen via Twitter.

Alvast bedankt en we hebben nu wel een heel speciaal plekje voor DENK in ons zouten hart 😉

Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

Ahmed Aarad

Written by Ahmed Aarad

Bestuurder bij stichting Open Source & Overheid, freelance ICT en Aanbestedingsjurist, distantieert zich van rechts/links denken heeft het liever over goed of fout en vindt dat integriteit niet te leren is. “If you are not a better person tomorrow than you are today, what need have you for tomorrow?”

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

2 thoughts on “Denk zet trollen in om blogje kapotdood te maken

 1. De helft van de posts op jullie blog gaan over hoe zwaar jullie het hebben en hoe zielig jullie zijn. Als je online een grote bek heb dan kun je en grote bek teriug verwachten.
  Stop is met dat zelf medelijden, take it like a (wo)men

  1. Hey daar “Tom”, lekker aan het trollen?
   Mag ik een paar linkjes van je claims? Waar ze klagen over “hoe zwaar ‘ze’ het hebben”?
   En welke “grote bek” bedoel je? Oh wacht, bedoel je misschien hun felle, beargumenteerde kritiek op alles wat los en vast zit en kan jouw onvolgroeide brein wellicht niet zichzelf losplaatsen van deze kritiek, deze objectief bekijken, dus wordt je er maar emotioneel om?

   Huilen mag. Echt waar. Maar gezien je bericht doe je dat al genoeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.