1 0
Read Time2 Minute, 9 Second

Hold my beer“, is een veel gebruikte uitdrukking op het internet. In mijn beleving moet Henk Krol ook zoiets in gedachte hebben gehad met het PowNews-nieuws item. Deze actie is door de hangouderen van de Tweede Kamer tot in den puntjes voorbereid. Met zelfs een professionele “prullenbak-vasthouder” kon het niet misgaan.

Voordat je gaat Google-en wie Henk Krol is:
Henk Krol (1 april 1950) is sinds 2014 fractievoorzitter van de 50PLUS partij. Deze partij komt op voor de belangen voor… ja 50-plussers. #leeftijdsdiscriminatie

Terug naar het incident. Dit kent een voorgeschiedenis, want meneer Krol haalt wel vaker met tamelijk vreemde zaken het nieuws:

Kortom er gebeuren ‘dingen‘ rond deze man. Dingen die soms de ANBO (Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen) ook niet helemaal begrijpt.

Dus nu ook weer. Meneer Krol kreeg wat pistache nootjes toegestuurd van de de Iraanse ambassadeur. Prima, zou je zeggen. Het is immers geen appartement en de prijs voor de omkoping van een volksvertegenwoordiger in Nederland, aldus Rambam, ligt tussen de 12K Euro’s en, aldus GeenStijl, 1 Pechtold.

Nou Henk had de indruk dat navragen voor watjes is en nam moeiteloos aan dat nootjes enkel aan aan mannelijke leden van de Tweede Kamer werden verstuurd. Dan wordt het voor Henk tijd heel verontwaardigd Rutger van Powned te bellen en hier een actie rondom te verzinnen…

Wat een keihard statement zou moeten zijn, kaatste direct richting het diplomatieke hoofd van Henk terug.  Tja… Dan zou je, als normaal mens, zeggen dat excuses op z’n plaats zijn. Het is toch wel een ambassadeur in functie. Niet voor Henk. Henk zegt wel sorry, maar biedt geen excuses aan met als reden ‘dat Iran ook een verschrikkelijk land is’.

Gevolgen:  Zelfs het parlement in Iran is zich met de actie van Henk gaan bemoeien.

Ik persoonlijk ben nogal onder de indruk van Henk. Wat Henk voor elkaar krijgt met een zakje nootjes heeft Rutte 2 Turkse ministers voor nodig.

Dit onderschrijft maar nog eens dat er geen kwalificaties (anders dan lezen en schrijven) verbonden zijn om als volksvertegenwoordiger geïnstalleerd te worden.

Beste Henk, ik wacht met smart op meer van dit soort facepalm-momenten. Laat je niets wijs maken en voorlopig heb je meer ervaring dan Halbe Zijlstra mbt diplomatieke betrekkingen ;-)Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

Ahmed Aarad

Written by Ahmed Aarad

Bestuurder bij stichting Open Source & Overheid, freelance ICT en Aanbestedingsjurist, distantieert zich van rechts/links denken heeft het liever over goed of fout en vindt dat integriteit niet te leren is. “If you are not a better person tomorrow than you are today, what need have you for tomorrow?”