0 0
Read Time1 Minute, 57 Second

Kritiek hebben zonder je in zaken te verdiepen is makkelijk. Vooroordelen, vast zitten in je eigen gevoel en vervolgens blind en doof zijn voor alle feiten en meningen van anderen. Wat betreft GeenStijl zijn sommige mensen snel klaar met hun mening. Om het vooral weg te wuiven als grof tot walgelijk. Het blog voegt in hun ogen of niets toe of werkt alleen maar maatschappelijke problemen in de hand en is daarbij van extreem rechts tot fascistisch.

Ik ben het hier als moslim, jood, Marokkaan, allochtoon, gehandicapte en elk ander minderheidshokje waar je me in kunt passen het pertinent mee oneens. Voor mij is GeenStijl een van de weinige, zo niet de enige, plek die juist oproept tot discussie. Waar mensen zitten die niet een persbericht copy-pasten en vervolgens 2 regels toevoegen. Dat neemt niet weg dat ik met regelmaat het, net als haast elke lezer van welk medium dan ook, niet eens ben. Waarbij ik vind dat zij dan een grens over gaan. Of bijvoorbeeld te gemakkelijk een complex probleem terugbrengen naar 10 of 20 regels. Maar dat  weegt mijns inziens niet op tegen het belang van een tegendraads medium dat zich niet conformeert aan de opgelegde spelregels van de grote media.

GeenStijl is naar mijn mening voorvechter tegen de nog steeds toenemende bekrompen- en preutsheid waar we anno 2017 mee te maken hebben. Waarbij steeds minder mag, kan en wordt getolereerd. Zij, in tegenstelling, gaat niet heel voorzichtig om met haar mening en dat kan soms kwetsen. #manorwomanup

Tegelijkertijd is zij ook een plek waar Anne-Fleur Dekker voor zou schrijven. Dennis Abedelkarim Honing een tijdlang als ex-radicaal moslim een column had. En waar zelfs de onbelangrijke ik verschillende malen mijn verhaal kon doen en uiteindelijk dit heb kunnen opleveren. Samen met tientallen andere lezers van GeenStijl notabene. Dat laatste zou zonder de hulp van Bart Nijman en GeenStijl onmogelijk zijn.

Zonder ooit over je grenzen te gaan weet je niet waar deze liggen, en dat is misschien de belangrijkste reden waarom GeenStijl voor mij belangrijk is.

Sta open voor meningen van anderen en kijk Café Weltschmerz van 23 juli met adjunct-hoofdredacteur van GeenStijl Bart Nijman:

UPDATE – Kijk eens naar de YouTube comments van de onderstaande video…

Look at situations from all angles, and you will become more open

Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

Ahmed Aarad

Written by Ahmed Aarad

Bestuurder bij stichting Open Source & Overheid, freelance ICT en Aanbestedingsjurist, distantieert zich van rechts/links denken heeft het liever over goed of fout en vindt dat integriteit niet te leren is. “If you are not a better person tomorrow than you are today, what need have you for tomorrow?”