0 2
Read Time4 Minute, 24 Second

Achtergrond

Met grote regelmaat duiken vooral anonieme monkeys op in mijn Twitter-tijdlijn die steeds vaker het woord ‘omvolking’ in de mond nemen. Omvolking mensen, Nederland wordt “omgevolkt“. Homeopathisch verdund. Termen die vaak gebruikt worden door feldwebel Niemoller en de aanstormende nieuwe premier van zijn eigen woning, Thierry Baudet.

Ik maak niet graag vergelijkingen met nazi Duitsland maar als de feldwebel zijn ‘omvolkings’ artikel ermee opent dan kun je haast niet anders. Op de tweede mag je van zijn religieus gevolg, net als op de profeet, geen kritiek hebben. Feitelijke kritiek op zaken zoals dat hij een boek schrijft over de EU maar niet weet hoe deze werkt. Of dat hij zelf over aftrekken begint in een interview. Ach, het hoort erbij als gekozen volksvertegenwoordiger. #teamclown

Wat veel mensen ontgaat is dat ‘omvolking’ een oud begrip is in aluhoedjesland. Als je bekend bent met de UN Agenda 21 conspiracy dan is dit het Nederlandse equavelent. Zoek hierop op de YouTubes en Google’s en binnen 2 kliks zit je met verbazing te lezen dat hagedissen de controle hebben over elk aspect van ons leven. Met verbazing bedoel ik dan mensen die hierin oprecht lijken te geloven. #votelizard

Omvolken

Terug naar het omvolken van Nederland. De mening van de verspreiders van dit ‘gevoel’ gebruiken heel wat vergelijkingen en complotten om hun punt te maken. Echter ontbreekt het aan bronnen. Data genoeg. Je maakt een grafiekje in Excel ofzo, zet er CBS bij zonder link naar de tabel uiteraard en je plopt een screenshot op de socials. Je werk is als goed lid van deze community gedaan.

Terug naar de feiten. Cijfers rondom immigratie en emigratie houden wij in dit land nauwgezet en tot op de persoon nauwkeurig bij. En welke conclusie kunnen we trekken uit de cijfers? Haast alle landen ter wereld hebben met Nederland een positief migratiesaldo. Dat betekent  dat er meer mensen naar Nederland immigreren dan emigreren. Dat deze trend wereldwijd speelt doet voor de ‘omvolkings-deskundigen’ niet ter zake. Er bestaan voor deze mensen geen landen buiten Nederland. En wereldwijde trends gaan hen gemakshalve boven de pet. Het heeft daarom geen enkel nut om hen te proberen te overtuigen dat inmiddels bijna een kwart miljard mensen in een ander land werkt dan waar zij van origine vandaan komen. In hun ogen komen ze met z’n allen naar West Europa en dan met name Nederland en misschien nog zelfs voornamelijk naar hun eigen straat of buurt.

Feiten en cijfers

Laten we inzoomen op de grootste allochtonen groepen die vanuit een overwegend islamitisch land naar Nederland komen. #deislameseren

De groep niet westerse allochtonen (2mln) bestaat uit 397.471 (20%) Turken en 385.761 (19%) Marokkanen. Wanneer we dieper kijken zien we dat het overgrote deel van deze mensen de Nederlandse nationaliteit bezit. Van de 397.471 Turken heeft 312.080 (79%) de Nederlandse nationaliteit. En van de 385.761 Marokkanen heeft 320.782 (83%) de Nederlandse nationaliteit. Dit zijn, in mijn ogen, geen allochtonen maar Nederlanders. Het feit dat je niet van je tweede nationaliteit af kunt komen heeft meer te maken met ruggengraatloze politici en bestuurders dan de persoon in kwestie. Ook ik heb dit aan de lijve ondervonden. Zijn daar oplossingen voor? Ja! Samen met heel wat vrijwilligers hebben wij gewerkt aan een manifest waar oplossingen worden aangedragen met betrekking tot immigratie. Ook dit onderwerp wordt uitgebreid behandeld en er worden werkbare oplossingen aangedragen.

Omvolken door de geschiedenis

Met dit in het achterhoofd vindt ‘omvolking’ eigenlijk altijd en waar dan ook ter wereld plaats. Sinds de eerste oermensen hun stek hebben verlaten en dwars door de gehele geschiedenis heen is men constant aan het ‘omvolken‘. Vaak ging dat niet bepaald met zachte hand noch door slinkse politieke intrige.

Daarnaast wordt de wereld ook steeds kleiner. De stap om je ergens anders te vestigen is een stuk eenvoudiger dan pakweg 100 of 200 jaar geleden. Over omvolking en geschiedenis gesproken… Hoeveel Afrikanen, bijvoorbeeld, zijn ‘onvrijwillig gemigreerd’ naar Noord- en Zuid-Amerika? #triggered Oh… En wat omvolking betreft. Wat is de demografische verdeling van de gesproken talen wereldwijd? De helft (als je Russisch mee telt) van de meest gesproken talen wereldwijd zijn Europees… Over succesvolle cultuurverandering gesproken…

Conclusie

We moeten leren als maatschappij dat alles onderhavig is aan verandering. Daar mag je je tegen verzetten wat je goed recht is. Echter cultuur, identiteit en religie veranderen. Alles verandert. Constant. Een slimme samenleving, overheid en politiek zou juist moeten inspelen hoe men deze verandering tot zijn voordeel kan maken in plaats erover te klagen. Misschien ligt het voor een groot deel aan de ‘omvolkingsroepers’ zelf. Als je zo bang bent dat je normen en waarden worden vervangen en je cultuur aan het verdwijnen is, zou je focus juist propagatie moeten zijn. Waarbij je juist meer zou moeten focussen op immigranten in positieve zin. Door op te roepen en regels te maken voor betere integratie. Het gevoel te delen met juist die mensen, die veelal de Nederlandse nationaliteit bezitten, dat zij ten volle Nederlander zijn en erbij horen. In plaats ze zoveel mogelijk bij elkaar te huisvesten omdat je er niet naast wil wonen. Misschien zou die strategie beter helpen dan langs de zijlijn hel en verdoemenis te roeptoeteren.

 

SaveSaveVond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

Ahmed Aarad

Written by Ahmed Aarad

Bestuurder bij stichting Open Source & Overheid, freelance ICT en Aanbestedingsjurist, distantieert zich van rechts/links denken heeft het liever over goed of fout en vindt dat integriteit niet te leren is. “If you are not a better person tomorrow than you are today, what need have you for tomorrow?”