0 0
Read Time2 Minute, 58 Second

De twee nieuwe tot ons Parlement verkozen partijen hebben heel wat beloftes gedaan. De Kamerleden van Forum voor Democratie en DENK zijn nu 100 dagen geïnstalleerd en laten we eens kijken wat ze tot nu toe hebben gedaan.

We beginnen bij de meneer die een vleugel nodig heeft op z’n werkkamer om het volk te vertegenwoordigen. Die heeft sinds zijn installatie als Kamerlid welgeteld 12 moties ingediend waarbij hij heel soms kan rekenen op enkel de steun van de PVV. De ingediende moties zijn dan ook goed populair want 82 tot 99% van de Kamer stemt tegen.
Dus hij is het partijkartel goed aan het opbreken want de Kamer kun je wel eensgezind noemen daar waar het de moties van deze partij betreft.

De vraag die ik dan ook aan de voorzitter van de partij heb is: Waarom? Waarom dien je een motie in waarbij je vooraf al weet dat het geen enkel doel dient en dat er absoluut 0,0 kans is dat deze wordt aangenomen? Dit soort ongein zorgt ervoor dat de werkdruk in de Kamer onnodig flink oploopt, want ja je moet al die onzin van veel random leden wel doornemen en mogelijk nog meer tijd insteken ook. Dan de amendementen. Je zit er net en wat doe je dan om echt serieus genomen te worden: “Oi, doe eens een Grondwetswijziging svp” Ook dit, zonder overleg zomaar hatseflats indienen terwijl men nog bezig is een regering te vormen. Je bent dan in mijn ogen of echt heel “minder intelligent” -mocht het niet anders zeggen van iemand naast me- of met hele andere dingen bezig dan hetgeen waarvoor je verkozen bent. Resultaat: 99% is tegen, wat best een prestatie is overigens. Ok, ok. Het echt inhoudelijke werk dan maar, Kamervragen! Thierry heeft tot dusver (1) eenmaal gebruik gemaakt van zijn recht om de regering te controleren door schriftelijke vragen te stellen. Omdat de grootste problemen in Nederland zijn opgelost en alle verkiezingsbeloftes waargemaakt, gaat hij vragen stellen aan de regering die je ook LETTERLIJK kunt Google-en. Iets wat zelfs Donald Trump weet en kan.

De primadonna van de Nederlandse politiek is op dit moment duidelijk bezig met belangrijkere zaken. Zoals het werken aan zijn eigen image op de kosten van jou en mij. Hij heeft vast dan ook het boek gelezen van Ivanka Trump:

“Perception is more important than reality. If someone perceives something to be true, it is more important than if it is in fact true. This doesn’t mean you should be duplicitous or deceitful, but don’t go out of your way to correct a false assumption if it plays to your advantage.” – Ivanka Trump – The Trump Card 2009

De “Hiddemeister” dan, de debater, de vechter, de belofte. Resultaat: NIETS. Dat is dus een ruime EUR 20.000,- bruto voor, wat zal het, een minuut of 30 in totaal een praatje te doen. Niet slecht. Oh en als je niets doet, dan heb je natuurlijk ook tijd voor andere dingen. Zoals het verdedigen van een moordverdachte die al dan niet betrokken is bij of met de mocro-maffia. Iets waar Hiddema dit over zegt in het AD: “Niet eerder in de parlementaire geschiedenis verdedigt een Kamerlid in de rechtbank een moordverdachte, stelt Hiddema” Achievement unlocked. #wtf

Laten we het positief afsluiten door te concluderen dat de toegevoegde waarde van het Forum voor Democratie nog zal moeten blijken. Hier volgt DENK, anders wordt dit te lang.

Aan de zogenaamde journalisten die alles letterlijk kopiëren en elkaar zitten te echoën heb ik slechts 1 mededeling:

https://www.youtube.com/watch?v=uZ7vkmUNTPAVond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

Ahmed Aarad

Written by Ahmed Aarad

Bestuurder bij stichting Open Source & Overheid, freelance ICT en Aanbestedingsjurist, distantieert zich van rechts/links denken heeft het liever over goed of fout en vindt dat integriteit niet te leren is. “If you are not a better person tomorrow than you are today, what need have you for tomorrow?”