0 0
Read Time2 Minute, 55 Second

In opvolging van: Waarom FvD & DENK clownesque politieke partijen zijn, deel 1 FvD

Daar waar je bij GroenLinks samen in een safespace kumbaya kunt zingen, is DENK de #capsrage partij voor de gekwetste minderheid. Een partij voor een minderheid die, als het moet, met geweld thee met jou wil gaan drinken en verbinden. Wat begon als partij van twee PvdA dissidenten is nu de tegenpool van de PVV geworden. Of althans dat is wat ze probeert te zijn.

Zo is de PVV net als DENK hard tegen het establishment. In debatten en voor de gewillige camera ten strijde trekt maar zich conformeert aan de status quo. Waarbij zij in, tenminste, de helft van de gevallen hetzelfde stemt als de, resp., mainstream iets linkse of iets rechtse partijen.

We slaan het hoofdstuk Simons over, omdat het geen enkele toegevoegde waarde heeft in relatie tot dit Art1kel.

Resultaat van de verkiezingen: 3 Kamerleden en alle 3 heren. DENK is dan ook de enige partij, voor zover ik het me kan herinneren, waar geen enkele vrouw in de top 3 staat op de Kieslijst. Dan ben je en in de minderheid maar niet op de manier die je zou willen, komt mij bekend voor.

We gaan, net zoals bij het FvD, het lijstje af en beginnen daarom bij Kamerlid Tunahan Kuzu. De man die eerst voor en toen tegen Erdogan is of was. Dat wil niet zeggen dat er geen warme banden zijn tussen iig de persoon Kuzu en de Turkse autoriteiten. Als de consul-generaal van Turkije je een 400 jaar oude envelop cadeau doet, dan vind ik dat je mag spreken van ‘warme banden’.
Wat opmerkelijk is, is dat het FvD als enige partij DENK steunt bij een motie om de bilaterale betrekkingen tussen Turkije en Nederland zo snel mogelijk te herstellen.

Als je de twee zetels van het FvD voor je pro-Turkije motie kunt laten stemmen vind ik dat je het politiek gezien, en hoe afkeurenswaardig dan ook, best goed doet.

De tweede man van DENK, Farid Azarkan. Naar mijn mening, relatief, de meest redelijke van de drie DENK’ers. Met 5 aangenomen moties in de eerste 100 dagen moet vriend en vijand erkennen dat het best knap is voor een debuterend Kamerlid van een nieuwe partij. Zelfs ik kan, al is het gedeeltelijk, me vinden in de ingediende moties.

update: 24 juni. integratie geslaagd of te wel kan zo bij de VVD.

Nummer drie Selçuk Öztürk, de man van het VVD-esque integriteitsonderzoek en net zoals de voorman van DENK warme banden heeft met Turkije. Hij ontvangt eenzelfde geschenk van de consul-generaal als Tunahan namelijk. Met 2 aangenomen moties valt dat mij toch wel tegen van een ervaren politicus. Maar ook hier geldt dat het FvD je prima te hulp schiet en vaker als enige mee stemt. Het is jammer voor het FvD dat DENK op haar beurt niet hetzelfde doet. #Sad #Worstdealever

Bottomline, wat voegt DENK toe? Ik weet het eerlijk gezegd niet. Ongetwijfeld heb je ook boze mannen met een snor, maar ook daar zijn betere alternatieven voor. Ik vind DENK dan ook op programmatechnisch gebied een onnodige partij is. Het feit dat ze 3 zetels hebben in het Parlement zegt meer over de onkunde van de partijen aan de linkerkant dan de daadwerkelijke behoefte voor parlementaire vertegenwoordiging. De traditionele linkse politici zijn harder aan het concurreren met elkaar in de partij als daarbuiten tegen partijen waar ze het meest gemeen mee hebben.Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

Ahmed Aarad

Written by Ahmed Aarad

Bestuurder bij stichting Open Source & Overheid, freelance ICT en Aanbestedingsjurist, distantieert zich van rechts/links denken heeft het liever over goed of fout en vindt dat integriteit niet te leren is. “If you are not a better person tomorrow than you are today, what need have you for tomorrow?”