0 0
Read Time2 Minute, 6 Second

Graag neem ik je mee naar niet zo lang geleden. De tijd dat de politiewet 2012 nog niet in werking was getreden. Dat het uitschrijven van parkeerboetes niet tot het takenpakket behoorde van de Marechaussee.

En het lokale politiekorps, niet de IND, het laatste woord had in de verlenging van een verblijfsvergunning van een vreemdeling.

De politie was opgedeeld in 25 regionale politiekorpsen en een landelijk korps dat belast was met ondersteunende taken. Toen kostte de 25 politiekorpsen gezamenlijk, in 2010, EUR 3,9mld versus nu 5,5mld of 5.2mld? Er geen ministerie van Veiligheid en Justitie was. Dat er uiteindelijk is gekomen omdat volgens “experts” het theoretisch allemaal goedkoper kan… Diezelfde experts waren van mening dat het privatiseren van de Brandweer en de gevangenissen goed was voor ons allemaal. Wat toen al duidelijk was is dat de politie onvoldoende de veiligheid kon garanderen. Ik laat het aan u om te oordelen of dit nog steeds het geval is.

Wat we objectief kunnen vaststellen is dat er meer zaken werden opgelost dan nu het geval is. Trouw schrijft op 25 november 2014:

Nieuwe politie-organisatie heldert 50.000 minder misdrijven op. Volgens de Nationale politie is nog niet te zeggen of dit door de reorganisatie komt. Maandag debatteert de Kamer met minister Opstelten over de cijfers.

Een tip voor de niet ‘kattenplaatjes kijkende/copy-paste’ journalisten: “Of de invoering van de Nationale Politie inderdaad invloed heeft gehad op deze cijfers is pas in 2016 met zekerheid vast te stellen“, stelt woordvoerder Remco Gerritsen in het artikel.

2017, dezelfde krant:

De criminaliteit in Nederland is groter dan uit de officiële cijfers blijkt, zo concluderen politie en Openbaar Ministerie in een vertrouwelijk rapport. Criminelen dreigen daardoor beide overheidsinstanties op ‘onoverbrugbare achterstand’ te zetten.

Het holt dan ook achteruit op alle vlakken, behalve op straat. Wij burgers zijn blij met de mannen en vrouwen die ervoor zorgen dat we veilig zijn en blijven.

Intussen hebben juist deze mannen en vrouwen die het werk doen met niets anders te maken gehad dan reorganisatie op reorganisatie.

Waar ik niets mee op heb zijn de cijfermatig gedreven boekhoudambtenaren die denken dat je o.a. veiligheid terug kunt brengen tot een bedrag. Of de publieke bestuurders met grootsheidswaanzin en luchtkastelen beginnen te bouwen die cumulatief miljarden kosten en niet alleen helemaal niets opleveren maar ten koste gaan van onze veiligheid.

Dit soort mensen hebben minstens 1 ding met elkaar gemeen, ze zitten in een statig pand ver weg van de echte werkvloer.

#tobecontinuedVond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

Ahmed Aarad

Written by Ahmed Aarad

Bestuurder bij stichting Open Source & Overheid, freelance ICT en Aanbestedingsjurist, distantieert zich van rechts/links denken heeft het liever over goed of fout en vindt dat integriteit niet te leren is. “If you are not a better person tomorrow than you are today, what need have you for tomorrow?”