0 0
Read Time1 Minute, 28 Second

Er is geen mens die denkt dat iedereen in staat is door te werken tot ver na zijn 78ste levensjaar. Toch is realiteitszin of common sense iets waar boekhoudambtenaren niet op worden geselecteerd. Zij zitten ergens in een statig gebouw te werken aan hoe het allemaal beter kan in ons land. Waar je het normaal over mensen hebt die “out-of-the-box” moeten denken, geldt het tegenovergestelde voor de boekhoudambtenaren. Zij zitten in de box waarin zij een nieuwe box voor zichzelf hebben gebouwd, waarin ze zitten te werken.

Of het gaat om de politie, de inlichtingendiensten, de zorg of de pensioenen.

Goh we “leven te lang” dus kan de pensioenleeftijd omhoog. Ik vond dat de meest krankzinnige uitspraak die ik me kan herinneren. Ja natuurlijk leven we langer… Alleen betekent dat niet dat het verouderingsproces opeens evenredig wordt vertraagt omdat je de pensioengerechtigde leeftijd hebt verhoogd. That is not how it works…

Ra Ra Resultaat, mensen met “zware beroepen” die hun pensioenleeftijd niet halen en arbeidsongeschikt worden verklaard .

Het NOS schrijft:

“En het einde van de groei van nieuwe arbeidsongeschikten is nog lang niet in zicht”, zegt Berghuis. “We hebben een beperkte regeling om vervroegd te kunnen stoppen met werken. Die is in 2020 afgelopen. Dan verwacht ik een explosieve stijging.” zegt Jan Berghuis van PMT

De boekhoudambtenaren helemaal van slag, want zij heel hard maar denken dat hun baan behoorde tot “zwaar beroep“. Het ligt dan ook niet aan hun advies, nee u ziet het verkeerd. Ik wist het wel, u begrijpt de box in de box niet. Het probleem namelijk is dat het aantal ouderen dat arbeidsongeschikt wordt verklaard te hoog is.

En daar, daar gaan zij nu keihard aan werken om ook dat probleem met succes “op te lossen“.Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

Ahmed Aarad

Written by Ahmed Aarad

Bestuurder bij stichting Open Source & Overheid, freelance ICT en Aanbestedingsjurist, distantieert zich van rechts/links denken heeft het liever over goed of fout en vindt dat integriteit niet te leren is. “If you are not a better person tomorrow than you are today, what need have you for tomorrow?”