0 0
Read Time1 Minute, 0 Second

Bam! 2 Maart 2017 is de lijst van terroristische organisaties door de minister van veiligheid en justitie vastgesteld. En wat lezen we:

De organisaties op de lijst, bedoeld in artikel 14, vierde lid van de Rijkswet op het Nederland, zijn:

  • 1.Al Qa’ida en organisaties die gelieerd zijn aan al Qa’ida

  • 2.Islamitische Staat in Irak en al-Sham (ISIS) en organisaties die gelieerd zijn aan ISIS

  • 3.Hay’at Tahrir al-Sham

Drie (3) terreurorganisaties. Tja dan doe je het best goed. Althans… Missen we hier er niet een paar? Hezbollah? Hamas? Boko Haram?

Dit lijstje op Wikipedia geeft duidelijk meer informatie dan onze minister. Daaruit kunnen we de conclusie trekken dat niet iedereen, ook bij ons in het vrije westen, op dezelfde lijn zit. De VS hanteert bijvoorbeeld een lijstje met 219 terreurorganisaties waar de Australische regering het houdt op 23 en tenslotte de EU het over 47 organisaties heeft.

Het heeft er dan ook alle schijn van dat niemand, op management niveau, weet waar ze mee bezig zijn.

Als dit het fundament is voor samenwerking tussen diensten en landen om tegen terreur op te treden dan houd ik m’n hart vast.

Kan iemand een nieuwsredactie hierover bellen?Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

Ahmed Aarad

Written by Ahmed Aarad

Bestuurder bij stichting Open Source & Overheid, freelance ICT en Aanbestedingsjurist, distantieert zich van rechts/links denken heeft het liever over goed of fout en vindt dat integriteit niet te leren is. “If you are not a better person tomorrow than you are today, what need have you for tomorrow?”