0 0
Read Time1 Minute, 55 Second

Wat een primeur dit jaar! Niet de onofficiële woordvoerder der grote politieke clubs Frits Wester maar de Telegraaf heeft zijn hand weten te leggen op de miljoenennota dit jaar. Met het laatste bedoel ik dan dat deze ‘gewoon’ ter beschikking is gesteld want lekken naar de pers, die idealistische ambtenaren zijn na een ronde of 20 weg-gereorganiseerd natuurlijk. #kleinereoverheid.

Terug naar de miljoenennota, wat een heerlijk cijferfeest! Geen gezeik, iedereen 0,6% rijker!  Heb je een baan? Dan tel je mee tot de “Werkenden” en ga je het er meest op vooruit: 0,7%. Daarnaast heeft het kabinet heeft 425 miljoen euro uitgetrokken om ook de koopkracht van de meest kwetsbare groepen op peil te houden. Niet vooruit gaan. Nee nee nee “op peil houden” als de Voedselbank Nederland een “for-profit” organisatie zou zijn is dit toch geweldig nieuws voor ze! We gaan natuurlijk niet verder uitleggen wie die kwetsbare groepen zijn, veel te lastig maar het klinkt media-technisch wel lekker. Tot deze groepen behoren in ieder geval niet de lui die te lui zijn om te werken en vast zitten in een uitkeringssituatie. Die gaan er een hele royale (en dikke) 0,3% op vooruit en dat is toch wel bijna 50 euries (bruto?) per jaar! #lidlfeesje

Trouwens, ik kan je verklappen dat tot de groep kwetsbaren vooral de allerrijksten onder ons zitten gezien het feit dat er nog steeds Euro 0,00 (!) vermogensbelasting wordt opgehaald. Maar swa, die worden op hun wenken bediend. Aantal panama/bahama-leaks strafzaken tot nu toe: 0. Aantal wetten aangepast om ontduiking tegen te gaan: 0. Resultaat, 5.000 meer miljonairs. Tja…

Een voorbehoud wordt nog gemaakt door het Kabinet, want deze cijfers kunnen nog gaan ‘veranderen’… Wanneer we kijken naar voorgaande regeringen dan gaat dat natuurlijk helemaal goed komen.

In de echte wereld 2018:
Zorgkosten gaan met minimaal EUR 70 omhoog
Inflatie gaat tussen de 1,5-2% vallen
Energiekosten +5-6%
Onderwijskosten +0,8-1,2%
Brandstofkosten +5,4ct accijns per liter
Woning huurprijzen +2,74%

Dit zijn dus de momenten dat ik grof wordt.

PS Gefeliciflapstaart alle 250.000 leerkrachten van Nederland met 270mln! Dat is, als het überhaupt bij jullie terecht komt, gemiddeld +1:36ste van jullie jaarlijks bruto salaris. Dat heeft die gladde Asscher toch wel handig geregeld.Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

Ahmed Aarad

Written by Ahmed Aarad

Bestuurder bij stichting Open Source & Overheid, freelance ICT en Aanbestedingsjurist, distantieert zich van rechts/links denken heeft het liever over goed of fout en vindt dat integriteit niet te leren is. “If you are not a better person tomorrow than you are today, what need have you for tomorrow?”