3 0
Read Time1 Minute, 40 Second

Op 23 mei kwam het NIBUD met verontrustende cijfers. Maar liefst 62% van de werkgevers heeft te maken met werknemers met schulden.

Er leven tussen de 1 tot 2.5 miljoen mensen in dit rijke land onder de armoede grens. Als je eenmaal arm bent dan is de kans groot dat je dat blijft, blijkt uit onderzoek van het CBS. De helft van de mensen die onder de armoedegrens moet leven heeft ook een baan.

EenVandaag schrijft dat: Twee-derde (67%) van de ondervraagden zegt dat zij zonder de voedselbank honger zouden hebben. Voor veel deelnemers was het gewoon geworden om maaltijden over te slaan voordat ze bij de voedselbank kwamen. De helft (54%) zegt dat ze een paar keer per week de warme maaltijd moesten overslaan omdat ze niet voldoende te eten hadden.

Reinier Castelijn van vakbond de Unie stelt dan ook het volgende vast : “Inmiddels zijn er in Nederland meer uitgiftepunten van voedselbanken dan McDonalds-filialen.”

Volgens staatssecretaris Wiebes zijn wij er met 8,5% op vooruit gegaan. Dit ontgaat mij en heel veel werkenden. Ik kan immers ook prima ‘vogelen’ met cijfers en dit tot wanhoop van mijn leerkrachten economie & wiskunde. Bijvoorbeeld door het alleen over het modaal inkomen, EUR 37.000 per jaar, te hebben lijken we opeens een stuk rijker dan dat we het gemiddeld inkomen, EUR 23.200 nemen. Dat is toch wel een aardige discrepantie tussen de twee. Alleen over de een rapporteren we en de ander niet.

Aantal werkelozen te hoog? Dan verander je de definitie en als je 1 uur per week betaald werk verricht dan tel je voor de volle 100% mee. BAM! Politiek probleem een stuk kleiner.

Zo blijft de politiek, de overheid en instanties ‘goed nieuws’ cijfers genereren. Als zij namelijk gelijk zouden hebben en het allemaal zou kloppen dan komt Voedselbanken Nederland niet met dergelijke feiten en cijfers.

De realiteit is misschien nog wel veel krommer… Rijkste 1% van de bevolking die 28% bezit van het totale vermogen in Nederland.

#revolutieinwordingVond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

Ahmed Aarad

Written by Ahmed Aarad

Bestuurder bij stichting Open Source & Overheid, freelance ICT en Aanbestedingsjurist, distantieert zich van rechts/links denken heeft het liever over goed of fout en vindt dat integriteit niet te leren is. “If you are not a better person tomorrow than you are today, what need have you for tomorrow?”