Ierland beschermt Apple’s boete $15mld tegen burgers

Ahmed Aarad
Read Time1 Minute, 28 Seconds

Apple, de noodlijdende multinational die slechts $253mld aan cash in voorraad heeft is veroordeeld. Het arme bedrijf wordt gedwongen door de Europese Commissie tot het betalen van achterstallige belastingen aan Ierland. Ierland waar bedrijven, zoals Apple, doorgaans 1% belasting moeten betalen had een apart dealtje afgesloten die achteraf verboden blijkt. Het land rekende speciaal voor het noodlijdende bedrijf een logisch belastingtarief van 0,005% namelijk. En dat mocht niet. Goed nieuws voor Ierland zou je zeggen, toch?

Ierland vindt van niet. Ierland vindt dat de Europese Commissie zich te veel bemoeit met de Ierse gang van zaken en dat ze beter andere dingen kan gaan doen. Daarom stapte Ierland naar de Europese rechter om dit te beslechten. Helaas, helaas de rechter vindt dat Apple ‘gewoon‘ 1% belasting moet betalen.

Uitspraak, glas, plas en etc… Of toch niet? Ierland gaat nu ook weer een stap verder. Door de boete, die eigenlijk in januari betaald had moeten zijn, onder te brengen in een speciaal fonds dat er voor moet waken dat de hebberige burgerpopulatie niet zomaar met hun vingertjes bij het geld kan. Het gaat immers om bijna $3.200 per persoon als je het plat zou uitdelen over het volk, en dat is heel fout natuurlijk. Het fonds wordt daarom voor de zekerheid beheerd door Apple en Ierland, samen. #samenisallesleuker

Bizar is het niet? Wat dacht je van Starbucks? Wist jij dat onze regering ook naar de rechter is gestapt? Voor notabene een veredelde hipster koffie tent? Dat ging over 20miljoen Eurootjes… Voor een bedrijf dat in 2016 meer dan $21mld aan omzet heeft gedraaid.

Wie is, net als ik, blij dat we in een rechtvaardig land leven. Waar de armste burgers met een inkomen van EUR 0-19.922 per jaar gewoon 36,55% moeten aftikken.

 

0 0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Next Post

De zachte dood van de Trias Politica

Polen en het eenzijdige gescheld op de manier hoe zij de rechterlijke macht […]