3 0
Read Time3 Minute, 5 Second

Een aantal lezers onder u heeft vast wel eens gehoord van de Faustlegende. De oorspronkelijke Faustlegende is gebaseerd op een historische figuur namelijk Dr. Johann Georg Faust (Duitsland ca. 1480 tot ca. 1540). De legende heeft zijn wortels in het Christendom d.w.z. het gaat uit van het goed en kwaad principe (God en de duivel). Kort samengevat: Dr. Faust was een medicus en magiër. Een magiër was in die tijd ongeveer het tegenovergestelde van de gelovige of mysticus, waar deze laatste twee hun hogere inzichten ontleenden aan de genade Gods, trachtte de magiër hogere inzichten te verwerven via de menselijk wil (een doodzonde in die tijd). Strikt genomen was Dr. Faust een voorloper van de moderne wetenschapper. Het verhaal wil dat Dr. Faust op een dag de duivel op zijn pad vond. De duivel beloofde Dr. Faust kennis, rijkdom en alle aardse geneugten gedurende zijn aardse leven. De duivel stelde daar ‘slechts’ tegenover dat wanneer Dr. Faust niets meer te wensen had de duivel eigenaar van Dr. Faust’ ziel zou worden. Dr. Faust ondertekende dit pact met de duivel met zijn bloed. Uiteindelijk kwam Dr. Faust erachter dat al deze door de duivel waargemaakte aardse zaken hem niet gelukkig maakte… Veelkunner Johann Wolfgang von Goethe (Duits wetenschapper, toneelschrijver, romanschrijver, filosoof, dichter, natuuronderzoeker en staatsman) heeft de Faustlegende bewerkt en grote bekendheid gegeven.

 

In het geval van Dr. Faust leek het nog om één uitzondering te gaan. Heden ten dage wemelt het van de Faust types. U hoeft geen bovengemiddeld IQ te hebben om te zien dat wij gewone mensen worden geregeerd door het grote geld (de duivel?). We worden niet geregeerd door de Ruttes, Merkels, Macrons en al die andere trekpoppen. Het zijn de miljardairs, de grootgeldbezitters die de dienst uitmaken. Regeringen zijn afhankelijk van geldstromen. Niet meewerkende regeringsleiders worden gedemoniseerd of via regimechange kaltgestellt. Bijna alles wie en wat een belangrijke invloed op de gewone mens heeft is opgekocht. Neem bijvoorbeeld de mainstream media, veel vooraanstaande kranten zijn het bezit van enkele eigenaren (miljardairs). Daar werkende journalisten zullen dan ook door hun bazen ‘gewenst’ nieuws moeten brengen. Wat betreft hetgeen op televisie is te zien aan nieuws, is over het algemeen van hetzelfde laken een pak, met dat verschil dat u voor wat betreft de publieke sector zelf de financier bent. De politiek is sterk vervuild door de lobbyisten vanuit het grote geld. Wetenschappers in dienst van de grote bedrijven hebben zich te houden aan de door het grote geld gewenste uitkomsten. Klimaatoplossingen zijn dan windenergie, zonne-energie en de belachelijke biomassa centrale, de thoriumreactor schijnt geen verdienmodel te zijn. Bigpharma houdt het bijvoorbeeld liever op vaccins inzake Covid 19(84), hydroxychloroquine/zink is toch ook bepaald geen verdienmodel. Al die wetenschappers, journalisten, politici, ambtenaren en nog vele anderen welke kritiekloos in dienst staan van het grote geld hebben een pact met de duivel gesloten. Zij hebben hun ziel verkocht. Vaak beseffen deze types hun positie niet en menen zij nog voor de goede zaak bezig te zijn ook. Die zogenaamd schone energie windmolens, zonnepanelen, elektrische auto’s enzovoort worden natuurlijk wel gemaakt van bepaalde grondstoffen . Ik zeg u: zolang wij hier in het westen niet bewust willen zijn van het feit dat veel van onze kleding wordt gemaakt door deze ‘werknemers’. Of een simpeler voorbeeldje van wie er bijvoorbeeld aan de basis staan van uw achteloos gekochte reepje chocola. U kunt mij niet wijs maken dat ‘het grote geld’ het goed voor heeft met de mensheid. Uitbuiting en exploitatie van de armen is heden ten dage nog steeds het adagium. Er moet echt iets veranderen, al is het voorlopig alleen maar het besef waar onze spullen vandaan komen. Wees geen Faust!

 

 Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

Aad Juijn

Written by Aad Juijn

Getrouwd, vader van 5 kids. Ik volg de globale toestand met Argusogen terwijl ik daarbij mijn hart vast houd...