6 0
Read Time1 Minute, 41 Second

Het was de week waarin premier Rutte aankondigde dat de kinderen weer mogen scholen en sporten. Geen woord werd er gerept over beroepsgroepen die momenteel aan de nieges liggen. Kennelijk bang voor moeilijke vragen van de aanwezige journalisten. De NOS had zijn beste vragensteller gestuurd. Geen confronterend verhoor over de economie of het nog steeds niet in aantallen aanwezige mondkapjes, maar een vraag over : ‘Het gaat beter, waarom nog straf?’, van een kleinkleuterlijk niveau.

Dezelfde journalist werd waarschijnlijk ook ingehuurd om een stukje te schrijven over het ernstige ongeluk van Barbie. Dit geplastificeerde modepopje vloog als medepassagier de bocht uit, zittende in een onverzekerde auto. Na grondig onderzoek van poppendokter Mattel en het bijvullen van wat zaagsel mocht ze, hoe zwaargewond ook, na een dag het ziekenhuis verlaten. Hulde voor het verzorgend personeel van Medisch Centrum B. Smit. Niet te verwarren met KLM-topman Ben Smith die zijn eigen bonus bij elkaar bedelde en er na veel ophef toch maar vanaf zag. Ook Hugo de Jonge bedelde. Niet voor Kicke schoenen, maar voor front row kaarten van het eerste weer toegestane concert van Lady Gaga. De kaarten met een waarde van 50 miljoen werden via Twitter toegezegd.

Wie ook geld toezegde was GroenLinks femme fatale Femke. De burgervrouw van de hoofdstad is sponsor geworden van FC Grafrust met de begrafenispremie voor arme moslims. Ze verwacht aankomende week verzoeken van boeddhisten voor een vergunning voor verbranding in een bootje op de Amstel en van christenen die met een limousine willen worden opgehaald als ze zijn herrezen uit de dood. Halsema voelt zich natuurlijk als een vis in het water in een Amsterdam met dichte kroegen, lege terrassen, geen toeristen en een sfeer om te sterven. En als ik het toch over toeristen heb, dan denk ik meteen aan booking.com. Dit miljardenbedrijf wil dolgraag de Nederlandse ruif leegeten en klopte aan voor staatssteun met de toezegging dat er bij goedkeuring wat luxe appartementen beschikbaar komen. In de wandelgangen wordt gefluisterd dat Alexander Pechtold nog steeds een adviserende functie heeft.Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme