0 0
Read Time51 Second

 Of luister: (ook beschikbaar op alle podcast platforms)

Nederlanders met een niet-westerse migratie achtergrond lopen in Nederland achter op de arbeidsmarkt. Dit heeft te maken met verschillende factoren en de meningen zijn verdeeld. Het spectrum van meningen gaat van ‘Niet-Nederlands structureel buitengesloten door systemisch racisme’ tot ‘Niet-Nederlanders willen parasiteren op onze sociale stelsel.’ In de praktijk zal een legio aan factoren bijdragen aan deze achterstand. Het onderzoek dat ik met Lex Thijssen bespreek heeft sterk bewijs gevonden voor een etnische hiërarchie op de arbeidsmarkt van Nederland. Dat betekent dat het opheffen van de achterstand tenminste ook moet rekening houden met het sollicitatieproces zelf. Tenminste, als we het belangrijk vinden dat de discriminatieratio lager wordt.Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

Shad Raouf

Written by Shad Raouf

Ik maak podcasts met filosofen, politici, experts en opiniemakers over actuele vraagstukken. Alle podcasts zijn ongeknipt zodat jij je eigen mening kan vormen.