4 0
Read Time1 Minute, 40 Second

De week begon zonder meneer Aart. Deze vrolijke, goedlachse geitenbreier werd uit zijn scootmobiel gelanceerd en overleefde dat helaas niet. In verschillende programma’s werd heel Sesamstraat uitgenodigd om mooie verhalen op te rakelen. Sesamstraat, u kent het vast nog wel, met die achterlijke blauwe vogel en die bloedirritante muis. Tommie, die domme hond, zong nog een prachtig emotioneel lied over de dood en deed vele van ons huilen. Jammer dat de NPO de straat heeft opgedoekt. De jeugd heeft namelijk weinig meer te kijken en gaat zich nu bezig houden met volwassen politieke spelletjes.

Zo is Lars de nieuwe Greta. Opkomend voor het klimaat en daardoor een mooi verdienmodel voor papa Lars die een adviesbureau in duurzaamheid heeft. Noem het een moderne vorm van kinderarbeid. Het zal vast niet lang duren voordat kleine Lars zeilend naar Afrika gaat om daar te werken in de mijnen zodat pa in zijn milieuvriendelijke elektrische auto kan blijven rijden. Want elektriciteit is de nieuwe brandstof. Had Frits Wester dat maar geweten, die zat ook in Afrika, maar dat was om van zijn brandstof af te kicken. Zo vertelde hij nuchter dat wodka en wijn zijn brandstof waren om te presteren. Een vreemd idee eigenlijk, maar prima voor de late night kijkcijfers waar Frits zijn bezopen verhaal deed.

Over kijkcijfers gesproken, je kunt geen krant openslaan of er wordt wel wat vermeld over de giga strijd op talkshowgebied. Eva draait nog steeds rondjes linksom. Terwijl Op1 meer presentatoren heeft dan interessante gasten. Misschien een idee om dat hele talkshowgezeik op te doeken en daarvoor in de plaats alle afleveringen van Sesamstraat herhalen? Dan blijven de kinderen ook laat in de avond binnen en dat is weer beter voor de veiligheid op straat. Of misschien is het beter dat Pauw weer teruggevraagd wordt, achteraf gezien was hij zo slecht nog niet. Het zou in ieder geval een goede grap zijn. Net zo goed als dat Badr voor Nederland naar de Olympische Spelen gaat. 1 April valt vroeg dit jaar.

xVond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme