3 0
Read Time1 Minute, 52 Second

Journalisten zijn net mensen. De ene zit net wat ethischer in het vak dan de andere. Zo ook met een verhaal van ons. Wij komen met een scoop waarbij de Partij voor de Dieren 18.000 De Groene Amsterdammer-kranten levert aan al haar leden in ruil voor een exclusief interview met Marianne Thieme. Vette scoop vonden wij. Zeker omdat er geen enkel voorbeeld te noemen was waarbij er zo’n dealtje is gesloten tussen een politieke partij en een super serieus journalistiek medium als De Groene.

Een paar dagen later brengt Volkskrant politiek verslaggever Ariejan Korteweg doodleuk hetzelfde verhaal en gaat vervolgens heel interessant lopen doen. Dat mag zonder maar het zou netjes zijn om te noemen dat het niet deze oudere witte man is die dit verhaal heeft gejat, herschreven en als de zijne presenteert. Ten koste van dit gratis blogje.

Wij nog via Twitter met hem contact proberen te leggen en dan het lef hebben om niet eens op ons te reageren. Waarom zou hij? Hij zal vast denken ‘margeblog en ik ben een super serieuze verslaggever van een van de grootste kranten, ze kunnen me wat’.

Dan wordt het tijd om de redactie aan te schrijven waar wij dachten dat we dit op een ludieke wijze zouden kunnen oplossen. Maar nee hoor zie de reactie hieronder van Annieke.

Beste Annieke wij brachten als eerste dit verhaal en hetgeen Ariejan heeft geschreven is een verdere duiding op onze publicatie. Daarbij begrijpt elk mens met een IQ in de dubbele cijfers dat je een krant, een brief en een reclamefolder 18.000x niet kunt drukken voor 0,75 per stuk. Laat staan dat je die ook nog eens in plastic verpakt (LOL @PvdD leden) en laat bezorgen. Bovendien zou je de vraag stellen of de PvdD in strijd heeft gehandeld met de privacywetgeving AVG want ik denk niet dat de PvdD zelf dit setje dode bomen en plastic naar haar leden heeft verstuurd. Waar men had kunnen kiezen het interview per email naar haar leden te sturen, is zij voor de meest milieubelastende wijze gegaan.

Anyway, aan jou als lezer de vraag of we hier iets mee moeten doen. Laat hieronder een reactie achter want wij zijn er ook niet uit.

Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

Ahmed Aarad

Written by Ahmed Aarad

Bestuurder bij stichting Open Source & Overheid, freelance ICT en Aanbestedingsjurist, distantieert zich van rechts/links denken heeft het liever over goed of fout en vindt dat integriteit niet te leren is. “If you are not a better person tomorrow than you are today, what need have you for tomorrow?”