Jatten is prima – Redactie Volkskrant

Ahmed Aarad

Ariejan Korteweg jat stuk van Saltmines en weigert bronvermelding. Reactie van de redactie van de Volkskrant: prima.

Read Time1 Minute, 49 Seconds

Journalisten zijn net mensen. De ene zit net wat ethischer in het vak dan de andere. Zo ook met een verhaal van ons. Wij komen met een scoop waarbij de Partij voor de Dieren 18.000 De Groene Amsterdammer-kranten levert aan al haar leden in ruil voor een exclusief interview met Marianne Thieme. Vette scoop vonden wij. Zeker omdat er geen enkel voorbeeld te noemen was waarbij er zo’n dealtje is gesloten tussen een politieke partij en een super serieus journalistiek medium als De Groene.

Een paar dagen later brengt Volkskrant politiek verslaggever Ariejan Korteweg doodleuk hetzelfde verhaal en gaat vervolgens heel interessant lopen doen. Dat mag zonder maar het zou netjes zijn om te noemen dat het niet deze oudere witte man is die dit verhaal heeft gejat, herschreven en als de zijne presenteert. Ten koste van dit gratis blogje.

Wij nog via Twitter met hem contact proberen te leggen en dan het lef hebben om niet eens op ons te reageren. Waarom zou hij? Hij zal vast denken ‘margeblog en ik ben een super serieuze verslaggever van een van de grootste kranten, ze kunnen me wat’.

Dan wordt het tijd om de redactie aan te schrijven waar wij dachten dat we dit op een ludieke wijze zouden kunnen oplossen. Maar nee hoor zie de reactie hieronder van Annieke.

Beste Annieke wij brachten als eerste dit verhaal en hetgeen Ariejan heeft geschreven is een verdere duiding op onze publicatie. Daarbij begrijpt elk mens met een IQ in de dubbele cijfers dat je een krant, een brief en een reclamefolder 18.000x niet kunt drukken voor 0,75 per stuk. Laat staan dat je die ook nog eens in plastic verpakt (LOL @PvdD leden) en laat bezorgen. Bovendien zou je de vraag stellen of de PvdD in strijd heeft gehandeld met de privacywetgeving AVG want ik denk niet dat de PvdD zelf dit setje dode bomen en plastic naar haar leden heeft verstuurd. Waar men had kunnen kiezen het interview per email naar haar leden te sturen, is zij voor de meest milieubelastende wijze gegaan.

Anyway, aan jou als lezer de vraag of we hier iets mee moeten doen. Laat hieronder een reactie achter want wij zijn er ook niet uit.

20

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Next Post

Closeread boerenterreur van Ewald Engelen

Op 16 oktober verscheen er een giftig stuk van Ewald Engelen in de Groene Amsterdammer. Iedereen die Engelen een beetje volgt, weet dat hij fel tegen vlees eten is en voor klimaatactivisme; zijn mening over de boerenprotesten is dus niet erg verrassend. Wat ik wel verrassend vind, is hoe deze wetenschapper een loopje met de feiten neemt als het hem zo uitkomt, vandaar nu een closeread van zijn artikel.

Je blokkeert onze vervelende advertenties!

We weten hoe vervelend advertenties zijn echter om de kosten op te brengen, we verdienen namelijk niets aan dit blogje, zijn wij genoodzaakt deze jou te laten zien. Help ons dit blogje gratis te houden en sta advertenties op onze site toe. Dank vanuit het hele team hiervoor!