2 0
Read Time1 Minute, 4 Second

PER MAIL, POST & PUBLICATIE
Beste Hoofdredactie,

Graag zouden wij u willen wijzen op het handelen van één van uw journalisten, Ariejan Korteweg.

Hij heeft, zonder bronvermelding, een scoop met bijbehorend verhaal dat door ons is gebracht overgenomen, en gepresenteerd als het zijne.

Het gaat om de scoop waarbij de Partij voor de Dieren in de Groene Amsterdammer de ruimte kreeg om een exclusief interview te brengen, en een exemplaar te laten bezorgen aan alle PvdD leden. Dit kunt u vinden via de volgende link: https://saltmines.nl/2019/10/03/partij-voor-de-dieren-koopt-juichstuk-in-groene-amsterdammer/

Dat kan en mag natuurlijk niet. Alhoewel wij het meer dan prima vinden dat commerciële media onze verhalen gebruiken, er inspiratie uit putten, of soms gewoon kopiëren, dan gaat daar nog altijd toestemming van de auteur aan vooraf.

Wij zijn immers allen vrijwilligers en er wordt geen cent verdiend met ons blogje.

Dit is iets waar Korteweg heel wat keren op is aangesproken. Korteweg weigert, zelfs na herhaaldelijke pogingen, om op ons te reageren.

Maar wij zijn natuurlijk ook de kwaadsten niet, dus graag zouden wij met u in contact willen komen om dit incident op een leuke of ludieke manier op te lossen.

Met hartelijke groet,

Ahmed Aarad,
Frank van Dorp &
Jan Roos

Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

Ahmed Aarad

Written by Ahmed Aarad

Bestuurder bij stichting Open Source & Overheid, freelance ICT en Aanbestedingsjurist, distantieert zich van rechts/links denken heeft het liever over goed of fout en vindt dat integriteit niet te leren is. “If you are not a better person tomorrow than you are today, what need have you for tomorrow?”