3 0
Read Time9 Minute, 32 Second

In principe zijn we allemaal gelijk in dit land voor de wet, maar in de praktijk is onze rechtstaat helaas zo opgebouwd dat je je recht alleen kunt halen als je het je kunt veroorloven.
En dat is iets waar grote organisaties met diepe zakken dankbaar gebruik van maken, en geen organisatie is groter dan de overheid.

En dat ondervinden wij momenteel aan den lijve. Ahmed is mishandeld door een medewerker van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek, en kaartte dat aan bij de subsidieverstrekkende organisatie.

Het resultaat was dat BackMe.org, het initiatief waarmee wij deelnamen aan het accelerator-programma waar dit plaatsvond, uit de accelerator werd gezet, zonder één geldige reden.

Dus probeert Ahmed nu zijn recht te halen, maar het SvdJ is helaas een overheidsorganisatie en heeft daarmee toegang tot uw geld. En dat geld wordt ingezet in een poging om Ahmed via de landsadvocaat kapot te procederen, in de hoop dat de kosten zó hoog oplopen, dat Ahmed zijn advocaten niet kan betalen en moet afzien van de procedure.

Dat is hoe “fatsoenlijke” overheidsinstanties als het SvdJ omgaan met onze rechtstaat: belastinggeld misbruiken om de weeffouten in ons rechtssysteem uit te buiten en te voorkomen dat een burger zijn zaak voor de rechter kan brengen.

Wij hebben geen toegang tot andermans belastinggeld, om onbeperkt te spenderen om, en ik citeer nu letterlijk de woorden van Frits van Exter, tevens voorzitter van de Raad voor de Journalistiek, “onze mensen te beschermen.”
Dat is namelijk volgens deze man, die op journalistieke ethiek toeziet, de eerste prioriteit wanneer je als organisatie een bericht krijgt dat één van je medewerkers zich schuldig maakt aan mishandeling.

En hij kan daarvoor, zonder uw toestemming, uw geld inzetten.

Dus onze DRINGENDE vraag aan u, lezer, is of u ons hiermee uit kunt helpen door uw geld, en dan MET uw toestemming, in te zetten om Ahmed te helpen zijn recht te halen tegenover deze corrupte overheidsinstelling die uw geld mag verdelen onder haar journalistieke vriendjes binnen de systeemmedia.
De rekening die Ahmed moet betalen voor de advocaat is 7002 euro, en dankzij uw vele gulle gaven hebben we nog maar 800 euro nodig. Dus help ons met de laatste loodjes, u krijgt de mogelijkheid om wanneer Ahmed in het gelijk gesteld is je geld terug te krijgen en bovenal krijgt u een speciaal plekje in het Walhalla. Beloofd!

Klik hier en draag direct bij aan het bestrijden van onrecht: Help mee!

Hieronder vanuit de site van Backme.org het complete verhaal met alle updates.

Het verhaal

Je krijgt als invalide man tijdens een bijeenkomst een enorme klap op je rug van een medewerker van het Stimuleringsfonds Voor De Journalistiek. Als je daar dan melding van maakt zegt men vanuit dit overheidsorgaan dat je niet zo moet zeuren en dat er niets heeft plaatsgevonden. Een week later word je, zonder opgave van reden, uit het stimuleringsfonds geknikkerd en wordt tijdens een gesprek gemeld dat er geen onderzoek is gedaan naar de mishandeling. Als kers op de taart wordt de landsadvocaat ingeschakeld, betaald met belastinggeld, om Ahmed ook nog eens juridisch uit zijn rolstoel te meppen.

Aangifte tegen medewerker Stimuleringsfonds Journalistiek wegens mishandeling

Het lijkt het begin van een slecht verzonnen verhaal, maar het is werkelijk gebeurd. En het gebeurt nog steeds. Want naast de extra pijn in zijn lijf door de mishandeling van de medewerker kan Ahmed fluiten naar het subsidiegeld van de SVDJ voor zijn start-up en moet hij ook nog eens een dure advocaat inhuren om zich te beschermen tegen de leugens en karaktermoord van dit met overheidsgeld gefinancierde orgaan. En dat kan hij niet betalen.

Dus help Ahmed strijden tegen het onrecht dat hem is aangedaan en help hem zijn verdediging te financieren. Doe een eenmalige donatie zodat hij niet kapot wordt geprocedeerd door een overheidsorganisatie die een zware mishandeling onder pet houdt en daarna met de landsadvocaat iemand verder probeert te slopen.

UPDATE: Er is al 5000 euro gestort om Ahmed zich te laten verdedigen tegen het SVDJ, die de landsadvocaat op hem heeft afgestuurd. Fantastisch! Dank aan alle gulle gevers. Maar we zijn er nog niet. De eerste rekening van Ahmed’s advocaat bedraagt reeds 7500 euro dus we blijven attenderen op deze crowdfund. Want we laten Ahmed niet zakken na een fysieke beuk, een geestelijke klap en ook nog eens een financiële tik.

Wanneer Ahmed in het gelijk wordt gesteld en zijn advocaatkosten daarmee vergoed zal elke donateur z’n geld teruggestort krijgen.

 

UPDATE 29/08: Inmiddels is er net iets minder dan 6000 euro opgehaald! Daarmee zijn we bijna bij ons doel (7200 euro) om de advocate voor haar werk over juli te betalen. Op dit moment ligt de aangifte voor de mishandeling eindelijk bij het juiste politiebureau, namelijk Utrecht-centrum.

Ons 30 pagina tellende bezwaar ligt bij de raad van bestuur van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek en is het grote afwachten begonnen of het bestuur tot inkeer komt en alsnog besluit om deze zaak nader te onderzoeken. Voor nu dank voor alle hulp en help ons vooral door dit bericht en de publicatie van Ton F. van Dijk in HP/De Tijd te delen want bij de media en ook vanuit het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap blijft het dood- en doodstil

 

UPDATE 07/09: We zijn weer een week verder. Vanuit het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek is het nog stil, wat ook begrijpelijk is. Zomaar even dertig pagina’s aan bewijzen dat het overheidsorgaan fout op fout heeft gestapeld is niet niks. Zowel het besluit om per direct en zonder wederhoor Backme uit het programma te zetten als de mishandeling van Ahmed Aarad niet te willen onderzoeken of überhaupt na te vragen wat er zich heeft plaatsgevonden, blijft een lastige. Maar de update gaat vooral over de aangifte van de mishandeling. Door de wijze waarop onze geweldige politieapparaat is georganiseerd is men de aangifte kwijtgeraakt. Deze hangt tussen het korps Haaglanden en Midden-Nederland. Het is nu aan Ahmed om dat interne probleem van de politie op te lossen. Je valt van je stoel af wanneer je de opname hoort… Enfin we zijn nu 5 weken verder en de aangifte moet nog aankomen op het bureau van de politieman (m/v/x) die hem nog voor het eerst moet lezen.

 

UPDATE 13/09: Weer een bewogen week verder. Het is nu 6 weken geleden dat Ahmed wacht op een telefoontje van de recherche van Politie Haaglanden. De aangifte die hij heeft gedaan op 31 juli is foetsie. Er moet dus eerst gerechercheerd worden waar de aangifte binnen het geweldig functionerende politieapparaat is gebleven. Zie hiervoor dit draadje op Twitter: https://twitter.com/AhmedAarad/status/1170300054990704641

Er is ook een beetje goed nieuws want inmiddels hebben 331 mensen gedoneerd en is er EUR 6.145,22 (EUR 5499,00 netto want voor elke transactie moeten we betalen) van de EUR 7.200 aan donaties opgehaald.
We zijn daarom goed op weg. Ons advocatenkantoor wacht met factureren omdat het nu weinig zin heeft en er dan allemaal automatische processen gaan lopen om te incasseren wanneer we onvoldoende middelen hebben. Dit kunnen zij niet eeuwig aanhouden dus elke donatie wordt echt op prijsgesteld.

Screenshot Betaalprovider Mollie

Middels onze advocate hebben wij vernomen dat het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek uiterlijk 23 oktober komt met een beslissing op ons ingestuurde bezwaar op het besluit om ons zonder wederhoor en per direct uit het Accelerator 2019 programma te zetten direct nadat Ahmed melding maakte van de mishandeling. Onze hoop is dat komende week de Politie de aangifte heeft getraceerd en aan de slag kan met het onderzoek. Voor nu is het meest vervelende… Machteloos afwachten wat anderen gaan doen.

 

UPDATE 11/10: Eindelijk hebben we terugkoppeling van het SvdJ en zoals al verwacht heeft zij ons “ingediende bezwaar ongegrond” verklaard en tegen beter weten in handhaaft zij haar besluit.
Op gronden die wij 6 weken, nadat wij zonder wederhoor en per direct uit het programma zijn gezet, hebben ontvangen. Al deze gronden hebben we punt voor punt met screenshots, emails, telefoongesprekken, foto’s en brieven kunnen weerleggen.
Reden om in het besluit op geen enkel punt terug te komen. GEEN ENKELE GROND die zij hebben opgeworpen en die door ons is ontkracht zijn ze op teruggekomen. Laat dat even door zinken. Wij willen doorzetten en daar hebben we hulp bij nodig.

We zijn ontzettend dankbaar voor het geld dat we tot nu toe hebben opgehaald en zoals beloofd krijgt iedereen wanneer we in het gelijk worden gesteld het geld terug of een andere optie.
Op dit moment staat de factuur van de advocaat nog open terwijl we tot op heden EUR 5.579,00 hebben opgehaald.

Screenshot Factuur Advocaat

Screenshot donaties van onze betaalprovider

Tenslotte heeft de politie eindelijk telefonisch contact opgenomen met de getuigen van de mishandeling van Ahmed. Maar meer dan dat is er niet te melden.  De politie heeft nog geen contact gezocht met hem. Het is dus nog afwachten wat er gaat gebeuren.

UPDATE 18/12: Het is 5 weken sinds de laatste update. Meer dan 6 maanden sinds mijn mishandeling en 4 maanden na aangifte omdat overheidsorgaan Stimuleringsfonds voor de Journalistiek de mishandeling weigerde te onderzoeken. Inmiddels een haar minder dan EUR 20.000,- aan rechterlijke kosten wat niet vergoed wordt wanneer we in het gelijk worden gesteld. Er zijn vaste richtlijnen wanneer je de overheid, zoals nu voor de bestuursrechter daagt, waarbij de landsadvocaat het Stimuleringsfonds bijstaat. De aanstichters hiervan ondervinden hoeven daar nog geen Euro voor te laten want de landsadvocaat wordt betaald uit belastingopbrengsten. Neemt niet weg dat de dagvaarding sinds kort bij de rechtbank in Den Haag ligt en wachten we op een zittingsdatum.

Tegelijkertijd stond er vorige week een aardige politiemevrouw op mijn voicemail. Er is schot in de zaak. Sinds vorige week is er een rechercheur op deze zaak gezet om de dader te horen. Na 4 maanden. Waarbij het, bij navraag aan verschillende strafrechtadvocaten, een open- en sluiten zaak zou zijn. Reden: er zijn 2 getuigen, het incident wordt niet ontkent, de dader en context is bekend. Een dergelijk dossier zou in theorie nog dezelfde dag bij het OM kunnen liggen om voor de rechter te brengen.

In totaal hebben we EUR 6.635,50 aan donaties mogen ontvangen van 412 mensen die wij enorm dankbaar zijn.

Het enige wat wij kunnen doen is doorzetten om dit onrecht te bestrijden en daar blijven wij jullie hulp bij nodig hebben. Daarom vragen wij indien je niet hebt gedoneerd om dat alsnog te doen. Als je al gedoneerd hebt, deel dan alsjeblieft dit bericht omdat we het geld echt hard nodig hebben. Bij herhaling willen we nog onderstrepen dat het geld wat je doneert en wanneer we in het gelijk worden gesteld je de keuze krijgt om het of terug te laten storten of een andere optie die we nog even geheim houden. Zoals door onze advocaat gesteld gaat dit hele proces tegen de EUR 30.000,- kosten.

Tenslotte willen we nogmaals journalistieke helden Ton F. van Dijk en Nikki Sterkenburg danken voor hun bijdragen in HP/De Tijd en RTLZ/RTL Nieuws.

HP/De Tijd: Aangifte tegen medewerker Stimuleringsfonds Journalistiek wegens mishandeling
RTLZ:  Journalistieke start-up BackMe sleept accelerator voor de rechter
RTL Nieuws: Journalistieke start-up BackMe sleept accelerator voor de rechter

Zodra we iets van nieuws hebben zullen we dat direct op deze pagina toevoegen en delen op Facebook en Twitter.

Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

Ahmed Aarad

Written by Ahmed Aarad

Bestuurder bij stichting Open Source & Overheid, freelance ICT en Aanbestedingsjurist, distantieert zich van rechts/links denken heeft het liever over goed of fout en vindt dat integriteit niet te leren is. “If you are not a better person tomorrow than you are today, what need have you for tomorrow?”