1 3
Read Time12 Minute, 54 Second

Een blond meisje kijkt in de camera en vertelt vol enthousiasme hoe geweldig ze een politicus vindt. Ze heeft een serieuze poging gedaan om een leuk filmpje te maken: een beetje achtergrondmuziek, wisselende perspectieven, filmfragmentjes erin gemonteerd, lekker buiten opgenomen in een Hollands landschap.
Eigenlijk is het gewoon een schattig filmpje…
En toch veroorzaakte dit onschuldige filmpje een rel.
Sterker nog: er ontstond een heksenjacht.

Een dag nadat Els het filmpje op haar Twitter geplaatst had, vond een D66-politicus het nodig om haar filmpje van commentaar te voorzien. Hij reageerde met de volgende tweet:

Voor degenen die de man op deze foto niet kennen: hier zien we Heinrich Himmler – de leider van de SS en één van de hoofdverantwoordelijken voor de Holocaust – met op schoot een onschuldig blond meisje, zijn dochter.

Dit vond Michiel Scheffer – gedeputeerde van Gelderland – een passend antwoord op een vrolijk filmpje van een meisje van twintig. Els had namelijk niet Rob Jetten, Jesse Klaver of een andere ‘goedgekeurde’ politicus aangeprezen, nee, ze had een lovend filmpje over Geert Wilders gemaakt.
En Wilders is natuurlijk – aldus D66-politicus Michiel Scheffer – een nazi. En dus mag iedereen die blij is met Wilders voor nazi worden uitgescholden.
Ook blonde meisjes die vrolijke filmpjes maken.

Maar goed, het filmpje stond op internet, en als je geen kritiek wilt, moet je geen filmpjes posten. Hoe smakeloos de kritiek ook is.
Els liet dan ook niet met zich spotten en reageerde onder de tweet van Scheffer: Als we het toch over nazi’s hebben…. Wie is hier nou precies de landverrader… PVV niet in ieder geval!
Een koekje van eigen deeg, en daarmee had de zaak klaar kunnen zijn.

Maar daarmee was de zaak niet klaar.

In Nederland bestaan namelijk goede en foute meningen, en volgens deze doctrine heeft Els een foute mening. Scheffer deed wat ‘vooraanstaande’ Nederlanders zich al langer veroorloven ten opzichte van mensen met foute meningen: hij schilderde een doelwit op haar rug. Meer hoefde hij niet te doen, want helaas hebben we in dit land een goed functionerende deugbrigade.
De deugbrigade heeft voetvolk – sneue internettrolletjes die iedereen voor nazi uitschelden – en figuren zoals Scheffer. Vergelijkbaar met hem zijn de lieden die zich journalist noemen en in keurige kranten schrijven zoals de Volkskrant, de Groene Amsterdammer en het Algemeen Dagblad.

Het voetvolk was direct al in actie gekomen toen Els haar filmpje plaatste.
Ene Arie_Papa probeerde de beelden van het filmpje te analyseren om uit te vinden waar het precies was opgenomen. Hij riep medetwitteraars op om mee te zoeken en al snel kon hij victorie kraaien. In een triomfantelijk draadje vergeleek hij beelden van Google streetview met beelden uit het filmpje, en leverde zelfs een link naar Google Maps zodat iedereen zelf kon checken waar Els precies gestaan had.
Els raakte lichtelijk in paniek. Kon ze nu internettrollen in haar buurt verwachten?
Intussen kreeg ze meldingen dat er fakeaccounts van haar in omloop waren, zowel op Twitter als op Facebook. Ze beet weer van zich af, vroeg iedereen om de fakeaccounts te rapporteren en liet weten dat het Facebookaccount absoluut niet van haar was.
Het maakte allemaal niet uit. De jacht was open.

Je zou zeggen dat iedereen het er wel mee eens zou zijn dat dit te ver ging. Je zou zeggen dat vooral mensen die graag willen deugen, toch wel in zouden zien dat dit een grens over ging.
Nee dus.
De honden roken bloed.
De zogenaamde journalisten waar we het net al over hadden, werden nu pas echt enthousiast.
‘Brilliant!’ kraaide Robert van der Noordaa, journalist bij de Volkskrant. ‘PVV Els is gevonden!’
Wat is tenslotte leuker dan jagen op PVV-meisjes, nietwaar? Echt een herensport.
‘Maar ze gebruikt dus verschillende namen,’ vervolgde onze meesterspeurder, ‘en ze delete allerlei eerdere accounts. Met deze dame klopt een hoop niet!’
Goh, wat een schandaal om verschillende namen te gebruiken… En waarom zou Els de behoefte voelen om accounts te deleten?
Ze hoeft nergens bang voor te zijn, toch?

Er stak een storm van verontwaardiging op onder rechtse twitteraars.
Niet dat dit veel indruk maakte, want iedereen weet dat rechtse twitteraars niet deugen. Stel je voor zeg, wat verbeelden die lui zich wel niet?
Wierd Duk, een journalist die wel weet dat PVV’ers mensen zijn, reageerde met een tweet vol ingehouden afschuw. ‘Wat laaghartig is dit.’
Hoongelach van de deugbrigade.
Lijs Gensink, een trol die zich voordoet als journalist bij RTV-noord, reageerde sarcastisch met: ‘Wierd Duk, hoeder der goede zeden.’
‘Collega?’ informeerde Duk nog, maar tevergeefs natuurlijk. Fatsoen? Dat ging deze trol niet verspillen aan een populist als Wierd.

Robert van der Noordaa speelde de vermoorde onschuld. ‘Waar gaat dit over jongen. Els is een eng PVV Pegida haataccount. Omdat iemand haar Facebook-profiel gevonden heeft ben ik laaghartig. Wtf?’
Want ja, Els had ook nog de euvele moed gehad om Edwin Wagensveld van Pegida te prijzen. En dan ben je dus een Pegida haataccount. Dan ben je vogelvrij. Dan mag heel ‘fatsoenlijk’ Nederland jacht op je maken en juichen als jij in angst moet leven omdat tussen al die voetsoldaten misschien gestoorde gekken zitten die jou op komen zoeken.
Waarbij Van der Noordaa gemakshalve even negeerde dat vooral deze dreiging voor Els het probleem was, en niet zozeer het Facebookaccount.
‘Je hebt geen eer en je kent geen schaamte.’ antwoordde Wierd, ‘Maar dat wisten we al.’

Chris Klomp die het eerder nodig had gevonden om de ‘brilliant’-tweet van Robert Van der Noordaa te retweeten, klom natuurlijk ook op zijn preekstoel. Hij plaatste een tweet die al net zo hypocriet is als het gekonkel van zijn kameraad.
‘We moeten linkse leraren aangeven! Yes!’ – Iemand plaatst het openbare Facebook-profiel van PVV-groupie Els op Twitter: ‘HEKSENJACHT! DOOD AAN ALLEN DIE RETWEETEN!!111!!!

 • Linkse leraren aangeven?
  Hier doelt Chris op het meldpunt van FvD waar leerlingen door kunnen geven of ze rare dingen aantreffen in toetsen en schoolboeken. Nergens op dat meldpunt staat dat leraren moeten worden aangegeven, maar ja. Chris en de waarheid.
 • Openbaar Facebook-profiel?
  Op dat moment was al lang bekend dat dit een nepprofiel was, aangemaakt door haters die Els wilden trollen. Bovendien verzwijgt Chris hier – net als Van der Noordaa – dat de verontwaardiging niet in de eerste plaats over het Facebookaccount ging, maar vooral over de jacht op het adres van Els. Iets wat hij heel goed wist.
 • PVV-groupie?
  Van Jetten of Klaver mag je natuurlijk fan zijn, en dan zal Chris welwillend naar je glimlachen; op zich al een reden om haastig Wilders-fan te worden. Alleen ben je dan geen fan volgens Chris, maar een groupie.
 • Heksenjacht? Dood aan allen die retweeten?
  Wel eens van een spiegel gehoord, Chris? Als hier iemand kon stellen slachtoffer te zijn van een heksenjacht en van bedreigingen, dan was dat Els, en zeker niet de deugbrigade.

Intussen was Robert van der Noordaa nog niet klaar met jammeren.
Wierd Duk had namelijk wel VIER heel kwetsende woorden gezegd: ‘Wat laaghartig is dit.’
‘Kijk, zo is Wierd Duk,’ jengelde Robert, ‘Iemand vond die Els, dat enge extreemrechtse account dat PVV en Pegida pusht. Els kiest zelf om een Facebook account te hebben. Als ik dat retweet, dan heb ik het gedaan. Tuurlijk Wierd.’

Iemand VOND die Els?
Dus er was niet door een stelletje bloedhonden op haar gejaagd? Er was niet ijverig naar haar gegevens gespeurd?
Of was deze jacht gerechtvaardigd omdat dit meisje een ‘eng, extreemrechts account’ had?
En Van der Noordaa WIST dat het Facebookaccount nep was. Op het moment dat hij deze tweet stuurde, stond dat al uren online, en hij volgde deze zaak. Hij wist dit.
Bovendien wist hij ook dat het ging om de jacht op haar adresgegevens, maar ja, een leugentje meer of minder, wie ziet dat nog op zo’n grote hoop?

Gelukkig maar dat Chris Klomp aan zijn kant stond, en gretig retweette Van der Noordaa de Heksenjachttweet van Chris. Die arme Robert toch, slachtoffer van een heksenjacht.
En vanzelfsprekend moest er nog een verongelijkte tweet bij: ‘Al die extreemrechtse accounts menen dat als je een openbaar Facebook-profiel retweet dat je dan aan stalken doet en doxxen. Het niveau van die idioten is werkelijk beneden de kamertemperatuur.’
Tuurlijk Robert. Al je tegenstanders zijn Hitler en bovendien ben jij zoveel slimmer…

Intussen waren de problemen voor Els nog lang niet voorbij.
Een andere stalker was opgedoken, ene Remtweet. Hij ging nog een stapje verder en rapporteerde trots wat hij allemaal van Els te weten kwam. Hij publiceerde haar naam, haar woonplaats, informatie over haar familie, haar vroegere school, en natuurlijk moest hij even laten weten hoe dom ze wel niet was en wie haar ouders, ja zelfs haar huisdieren waren.

Kunt u zich de paniek bij Els voorstellen?
Al die internettrollen wisten nu precies waar zij woonde. Dat was niet alleen angstaanjagend voor haar, het was ook gewoon misdadig van de stalkers. Het is namelijk verboden om zomaar iemands persoonlijke gegevens op Twitter te zetten. Doxen heet dit, en Twitter straft mensen die dit doen.

Nam de deugbrigade nu een beetje gas terug?
Waren ze misschien toch een beetje geschrokken dat een meisje van twintig nu in angst moest leven omdat haar naam en persoonlijke informatie op Twitter waren gegooid en zij van vooraanstaande deugers het stempel haataccount had gekregen?
Vergeet het maar.
Genade is er alleen voor ‘ons soort mensen’: het PVV-gepeupel is inferieur en heeft geen rechten.

Wierd Duk had het helemaal gedaan natuurlijk. Het zomaar opnemen voor een PVV-groupie, wie dacht hij wel niet dat hij was?
‘Ik kan niet wachten op de podcast van Wierd Duk over PVV-groupie Els,’ hoonde Klomp, ‘dat ze gewoon naar school moet en haar mond moet houden over politiek.’
Een verwijzing naar Greta Thunberg natuurlijk, het klimaatmeisje met Asperger waarvan een hoop mensen zeggen dat ze uitgebuit wordt. Duk heeft ooit medelijdend gezegd dat het kind gebruikt wordt en beter gewoon weer naar school zou kunnen. Nu mag hij van Chris dus nooit meer een meisje in bescherming nemen, want Wierd heeft ooit iets (vriendelijks!) over Greta gezegd.

En Klomp was niet de enige die Greta Thunberg erbij haalde.
Lees dit pareltje van Hans Laroes, oud-hoofdredacteur van het NOS-journaal.
Moet Els niet naar school? Ze heeft Asperger! (of iets anders)! Ze wordt gemanipuleerd door haar ouders! Ze kan nog niet zelfstandig nadenken! Er zit een duur pr-buro achter!
Met dit commentaar retweette hij het filmpje van Els alsof alles wat ooit over Thunberg gezegd is hem het recht verschafte om Els nog even een trap na te geven op een moment dat er al volop op haar gejaagd werd.

Los van het feit dat de vergelijking met Thunberg nergens op slaat, kun je je afvragen wat voor kronkel deze mensen in hun hoofd hebben. Zijn zij voor tribale rechtspraak, zoals in sommige achtergebleven gebieden gepraktiseerd wordt? Een jongen heeft scheef naar een meisje gekeken en dus beslist de dorpsraad dat de zus van de jongen nu door de hele familie van het meisje verkracht mag worden? Is dit het soort ‘rechtspraak’ waar Klomp en Laroes voorstander van zijn?

En natuurlijk moest Laroes nog even miepen dat hij ‘bedreigd’ werd. Hij zal wel teleurgesteld zijn geweest, want ik heb de moeite genomen om de honderden reacties onder zijn tweet door te scrollen en ik zag niet één bedreiging. Het beste waar hij mee kon komen was dit:
‘Ook voor jou geldt @hanslaroes, als haar iets overkomt heb je een heel groot probleem.’
Een heel groot probleem zou natuurlijk van alles kunnen betekenen, maar Laroes was al helemaal blij dat hij iets met een beetje creativiteit als ‘bedreiging’ kon framen:
‘Kijk. Men (be)dreigt. Zo gaat dat in die kringen.’
Die kringen. U weet wel, het plebs. Die Neanderthalers die hun plek moeten kennen en vooral niet op de verkeerde politici mogen stemmen.

Dit hele gebeuren speelde zich natuurlijk af op Twitter, en mensen gingen massaal de doxende stalkers rapporteren. Tja, rechtse mensen, hè? Die denken dat je zaken op een fatsoenlijke manier op moet lossen.
Maar ja. Twitter.
Stel je even het gejuich voor toen Arie_Papa bericht van Twitter kreeg. Hij tweette meteen triomfantelijk: ‘Twitter zegt OK!’ met een screenshot van het bericht.
Pfff. Toch wel een opluchting. Even had hij zich nog zorgen gemaakt, maar hij had gerust kunnen zijn. Rechtse meisjes doxen? Dan antwoord Twitter dat er ‘geen maatregelen nodig zijn, want de gerapporteerde inhoud overtreedt de Twitterregels niet.’

Vermoedelijk gingen de persoonlijke gegevens die Remtweet gepost had toch te ver, want hij heeft stilletjes zijn tweets daarover verwijderd. Niet dat Twitter hem geschorst heeft, welnee.
Twitter schorst alleen rechtse twitteraars als ze bijvoorbeeld al lang bekend materiaal over GroenLinkse geweldplegers niet willen verwijderen. Dan wordt Twitter op slag principieel.
Maar een meisje beschermen dat het lef had om onder haar eigen naam voor haar foute mening uit te komen? Daar gaat Twitter niet aan beginnen…
En dan vragen mensen zich nog af waarom rechtse twitteraars vaak liever anoniem blijven.

Ik weet niet hoe het u vergaat, maar als ik me even verdiept heb in de wereld van de deugbrigade, dan ben ik misselijk.
De walgelijke hypocrisie.
De arrogante leugens.
De totale blindheid voor de eigen verdorvenheid.

En dat er anonieme trollen rondlopen als Arie_Papa en Remtweet die het een sport vinden om mensen te doxen, dat is al erg genoeg.
Maar dat achterbakse kwezels als Robert van der Noordaa, Chris Klomp, Hans Laroes en Michiel Scheffer zo hardvochtig zijn dat ze het vanzelfsprekend vinden om een onschuldig meisje als een prooi op te jagen, alleen maar omdat ze in hun ogen de verkeerde mening heeft…
Dat vind ik ongelooflijk.

Kijk overigens gerust het filmpje van Els. Ik verzeker u dat ze nergens oproept tot geweld, dat ze nergens roept dat alle Marokkanen het land uit moeten, en dat ze nergens beweert dat mensen van welk ras dan ook minder waard zouden zijn.
Ze is alleen maar blij met haar land en blij met Geert Wilders.
Mag dat alsjeblieft?

Ik hoop van ganser harte dat Els goede mensen om zich heen heeft die haar beschermen.
Ik hoop dat geen enkele haattrol bij haar huis zal opduiken.
Ik hoop dat Geert Wilders haar uit zal nodigen voor een ontmoeting en haar een geweldige dag zal bezorgen.

Ze verdient het.

Vond je dit artikel goed? Steun Repelsteeltje via repelsteeltje.backme.org

Voor meer artikelen van Repelsteeltje, zie deze link.

UPDATE & RECTIFICATIE: In een eerdere versie van dit artikel werd vermeld dat “Lijs Gensink” een journalist was bij RTV Noord. Dit bleek echter niet het geval te zijn, dit account is een ordinaire trol die de echte journalist Gijs Lensink imiteert. De echte Gijs Lensink werkt voor RTV Noord, deze trol uiteraard niet. Namens Saltmines.nl onze excuses aan dhr. Lensink en RTV Noord.

Tevens stond in een eerdere versie van dit artikel dat @remtweet het exacte adres van Els publiceerde. Dit was niet het geval, wat hij deed was gegevens publiceren die moesten helpen om haar adres te achterhalen. Wij hechten eraan om correct te zijn in onze berichtgeving, en bieden hierbij onze excuses aan voor deze onnauwkeurigheid. — Russells Teapot

UPDATE 2: Ten tijde van publicatie van dit artikel waren de stalkers er nog niet in geslaagd adresgegevens te achterhalen, maar inmiddels is dat wel gebeurd. Els heeft nu, op aanraden van de politie, besloten Twitter te verlaten, vanwege “hele extreme bedreigingen” gericht tegen haar en haar familie.

https://twitter.com/Wildersthebest/status/1153345153857400832?s=19


.

Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

Repel .

Written by Repel .

Je kunt Maaike van Charante steunen op BackMe repelsteeltje.backme.org en/of volgen op Twitter @Repelsteeltje21

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

28 thoughts on “Heksenjacht op een PVV-meisje

 1. Wat een geweldig artikel repelsteeltje! Het komt recht uit mn hart. Ik ben er gisteren een paar uur mee bezig geweest: chris aanvallen. Zoop lasghartig, zooo dat überdeugen. Zo vreselijk fout dit. Iemand (els?) moet aangifte bij de politie. Want we hebben een AVG. Of is dit land al zover weggezonken dat die niet (meer) geldt als je trots op de foto staat met GW of EW: vaderlandselievende nederlanders die opkomen voor de autochtone bevolking en de grote gevaren van het islamisme… GW moet hierover kamervragen stellen aan de min v justitie. Deze affaire is n nieuw dieptepunt voor NL. We zakken weg naar n totalitaire staat. En velen vinden t prima? Of halen hun schouders op. Vreselijk dit. Wie helpt els even? Hiddema? Els: ga zo door.

 2. Schitterend stuk.
  Hoop dat Els buiten gevaar blijft.
  Nederland is een eng land geworden.
  Teveel doorslaggevende linkse krachten. Gevaarlijk volk voor ons land, mijn land.

 3. Waarom worden deze mensen niet vervolg waar is justitie nou waar is de politiek en wat vinden de linkse partijen ervan,als haar iets overkomt dan is het de schuld van al deze genoemde personen en moeten vervolg worden

 4. Net als Breedveld is ook Klomp een psychiatrisch patiënt. Medisch aantoonbaar. Het draagt niet bij aan de discussie om de verschillende diagnoses te benoemen, echter mag het denk ik wel als verzachtende omstandigheid worden gezien. Is Klomp in dezen fout? Ik meen van wel. Maar dienen we zoveel waarde toe te dichten aan zijn bijdrage?I beg to differ.

 5. Ik ben ook politiek Links, Bekkers, maar het Links dat zich zichtbaar maakte op Els haar tweetaccount is NIET mijn Links.
  Sterker nog, ik vind dat het Links-Tuig niets te maken hebben met Links.
  Het is meer te vergelijken met radicaal-zijn.
  Ziekelijk gedrag.
  Laat hen dan naar hun Links-soortgenoot komen, MIJ DUS, dan heb ik ook weer
  eens wat nuttigs te doen in mijn leven.
  Wie het goed vind om een ander te dreigen, dan mag ik dat ook bij HEN doen.
  Wat je geeft, dat je krijgt. Zo is dat toch?
  Maar DAT durven die lafbekken dan weer niet.
  Sorrie dat mijn emoties bij mij opspelen.
  Hoe kan je als mens… dit je mede mens aandoen….?
  Alleen al het pesten, alleen al het trollen, en dan ook nog vinden dat je deugt en
  het recht NEEMT om iemand haar adres en andere gegevens in het publiek
  neer te zetten.
  Dan deug je niet, dan ben je geen MENS.

  1. Bedankt! We moeten elkaar vanuit links en rechts de hand kunnen reiken. Wat moeten we beginnen als we niet in gesprek kunnen zijn?
   We zijn tenslotte allemaal Mensen.

  2. Dit artikel lezende, moet ik denken aan aa artikel waarin een Dr. Lyle Rossiter (USA) wordt aangehaald die vaststelt dat links denken een psychische stoornis is. En ja, telkens weer moet ik vaststellen dat hij het bij het juiste eind heeft.
   Bij de linksmens heiligt het doel altijd de middelen, hoe vreselijk die middelen voor anderen ook mogen zijn.

   1. Ik vind dit absoluut schandalig om Wilders met een fanatike Nazi te vergelijken en dat meisje met het meisje dat met Himmler op de foto stond. En deze partij noemt zich democratisch. Het is een aanfluiting. Hoe ver is het linkse blok on ons parlement in moraal gezakt.. Als je niet voor ze bent wordt je zwart gemaakt. Een excuses vindt ik hier niet meer voldoende. Ik zou zeker schadevergoeding eisen. Deze partij is een schande voor de Nederlandse démocratie.

 6. Zover zijn we l gezakt

  Maar die lul die die foto van Himler zette: kent teksten van nazi’s niet.
  Goebels zei:doe je iets misdadigs, dan beschuldig je tegenstander daarvan.
  Dan ben je home-free.

  1. Dat zou zo’n linksche journalist eens bij mij moeten proberen; hij kreeg het omgekeerde; ik zou hem downtracken en hem 6 week ziekenhuis bezorgen.
   Misschien dat dat vuilnis dan eens wat moraal zou leren.

   Zo’n meiske bedoelt niks verkeerds–laat haar met rust.

   1. O ,zielig land.vol met Anne Frankjes(van welke religie of afkomst dan ook).die we noodgedwongen in achter kamertjes moeten verbergen,om maar zolang mogelijk de lichtjes in hun ogen te behouden.Met in hun handjes een draagbaar venster, grotendeels af geplakt om ze voor de meeste gruwelijk heden te beschermen.
    Hopelijk worden ze snel bevrijd!.

 7. Antifa haat Pegida. Waarom? Laten we eens kijken. Ze zijn natuurlijk, nazi’s fascisten. Oftewel, iedereen die het niet met antifa eens is
  Maar wat ‘haat’ Pegida? Islamisering.
  Wat is de Islam? Een geloof/ideologie die, Joden wil uitroeien, anders denkenden willen kielhalen. Homohaters.,etc.
  En wat zijn nazi’s? Een ideologie die, Joden wil uitroeien, anders denkenden willen kielhalen. Homohaters.,etc.
  Dus Pegida ‘haat’, wat Antifa ook haat.
  Waar zit dan het verschil? Antifa richt zich alleen op vermeend Teutoonse/germaans fascisme (je hoort ze ook nooit over latino fascisme, zoals Italië en Spanje) en laten elk fascisme daarbuiten, buiten schot.
  Ze zijn dus behoorlijk racistisch. Maar dan vooral tegen blank(tegenwoordig, wit)
  Probeer hen dat niet uit te leggen, want hun indoctrinatie last zulke kennis/informatie niet toe. Sterker nog, het maakt je direkt ‘de ‘vijand’ en een nazi/fascist natuurlijk.
  )O+->

  1. Het verschil is dat Pegida volledig geweldsvrij is, en dat Antifa door Soros via de linkschen betaalt wordt; zoals bij het trashen van Hamburg. Begrijp nog steeds niet dat de politie niet met scherp schoot; had ik een winkel daar, ik had dat gedaan, absoluut.

   En WIE zijn antifa? Illegalen, loosers, criminelen junks, allerlei soorten maatschappelijke rotzooi, die voor 100 euro hun eigen moeder het ziekenhuis in slaan.

  2. Antifa zijn anarcho-communisten, de gewelddadige stormtroepen van links.
   “Beschaafd” links tolereert wat ze doen, omdat ze als wapen te gebruiken zijn, terwijl “netjes” links hun handen in onschuld kan wassen.

 8. Ik heb het idee, dat Hans van Mierlo een andere bestuurlijke vernieuwing voor ogen had.
  En dan te bedenken dat D66 zich ooit zoveel zorgen maakte over de toon van het debat.

  We mogen aannemen dat D66 haar excuses aanbiedt aan deze jonge vrouw, ervoor zorg draagt dat zij haar leven normaal kan voortzetten en dat D66 deze politicus uit de partij knikkert.

  Anders is D66 slechts te bestempelen als een uitermate dubieuze club.

  1. Nou… uit de partij knikkeren…
   Deze man kan ook gewoon excuses aanbieden. De reden dat ik hem genoemd heb is omdat hij een vooraanstaand iemand is die beter zou moeten weten.
   Het is niet dat hij verder bij het doxen heeft staan juichen, zoals de journalisten. Hij heeft één onsmakelijke tweet gepost. Het zou mooi zijn als hij daar afstand van neemt.

   1. Niettemin uit de partij knikkeren.. het gaat hier om verfoeilijk gedachtegoed, niet om een politieke mening of standpunt.
    Overigens kan D66 zichzelf beter opheffen.., deze haatdragende ellende heeft van Mierlo nooit voor ogen gehad..

 9. Goed stuk…..de trollen en de zogenaamde professionals staan helemaal nergens voor. Ze staan ergens achter, verstopt achter ip-adressen, stoere taal op grote afstand. Confrontatie vermijdend, stiekem en laf…….gesteund door in ieder geval grote delen van de politiek……dit is helaas het Nederland waar we nu in leven. Een schitterend land wat als het aan deze gekkies ligt kapot gaat aan zogenaamde deugdzaamheid. Deze mensen hebben zogenaamde zwakke en kwetsbare groepen nodig en doen er alles aan deze groepen in stand te houden. Arme homo’s , zielige asielzoekertjes, gender slachtoffers…..verzin het allemaal maar. Die groepen worden non stop uitvergroot als zielig door dit soort deugdzame idioten. Dat is het ware rascisme/discriminerende gevaar wat er dreigt…..ik en met mij velen hier maakt het geen ene moer uit wie , wat hoe en of waar mensen vandaan komen of zijn zolang het gedrag okay en acceptabel is. Deze deugdzame gekkies zoeken redenen om de vlam in de pan te laten schieten zodat de slachtoffers waar zij zich op parasiteren blijven bestaan. Want zonder zwakkere zijn er geen deugdzame gekkies.
  @Els ; laat je niet gek maken door deze gekkies en sta gewoon voor wat jij goed vind om voor te staan…….

 10. Goed artikel. Alleen noem die mensen geen journalisten. Het zijn linkse activisten.

  En leuk dat mensen in discussie gaan met hen en hen met argumenten uitdagen, maar activisten als zij luisteren niet naar argumenten. Ook wijzen op walgelijk en ongepast gedrag werkt bij hen niet. Zij voelen zich nooit fout, aangezien ze vinden dat ze de “goede” strijd strijden. Zij zijn wat links is wanneer je voorbij de marketingpraatjes prikt van zorgen voor elkaar enzo.. Links is groepsdruk, dwang en tirannie. De dichotomie is niet zozeer links/rechts, maar gelijkheid vs vrijheid. Aangezien vrijheid altijd leidt tot ongelijkheid, zijn zij tegen vrijheid. Alleen via dwang is het mogelijk om gelijkheid te bereiken. Activisten die zich voordoen als journalisten porren de groep op tot afdwingen van “politieke correctheid”, oftewel het volgen van de denklijn van de groep.
  En als je denkt dat dit slechts een radicaal groepjes lieden is, dan heb je het mis. Dit is europa, de bakermat van links. Hitler, Stalin, Mussolini allemaal links. Na de val van het communisme en de eenwording van duitsland zijn de dwangmensen niet verdwenen. Zij zijn ingebed in de journalistiek, universiteiten en de politiek, waar overigens al in de jaren 60 mee begonnen is. Op alle niveaus van invloed hebben zij hun mensen zitten.
  En heel vernuftig gaslighten ze de bevolking door steeds weer de aandacht op “extreem rechts” te leggen, zodat ze zelf met van alles weg kunnen komen. Hun utopie is het chinese model. Een almachtige overheid waar de partij de bevolkingsmassas hardhandig binnen de partijlijn houdt. Iedereen gelijk. Promotie maken gebeurt op basis van partijaffiliatie en het volgen van de partijlijn. Kijk naar hoe de EU nu opereert, kijk naar ‘klimaat’, ‘migratie’ en islam. Het voorsorteren is al bezig.
  Je weet hun einddoel en weet waar we nu zijn en waar we vandaan komen. Je hoeft alleen maar op te letten hoe de vakjes in de nabije toekomst worden ingekleurd om het patroon te herkennen.
  Men is bezig om een nieuwe tirannie op te tuigen en stukje bij beetje onze vrijheid af te breken.
  En wat wij in NL rechts noemen werkt er aan mee. Omdat ze er kapitaalgroei en bnpgroei in zien. Ons rechts is noch liberaal noch conservatief, maar opportunistisch grootkapitaal.

  De rode vlaggen zijn duidelijk zichtbaar wanneer je marxisten zich ziet voordoen als voorvechters van liberalisme. Bijv. pvda-ers die in burka gekleed actie voeren voor de ‘vrijheid’ van de vrouw. Je voelt dat er iets niet helemaal klopt. Het is de perversie van het liberalisme om marxistische doelen mee te bereiken, nl. de vernietiging van onze cultuur en identiteit. Het klinkt allemaal heel groots en onwaarschijnlijk voor een normaal mens, maar voor men hun utopie van gelijkheid kan afdwingen zullen de oude structuren kapot moeten. Religie, gezin, vrijheid en individualisme staan de groep in de weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.