0 0
Read Time45 Second

De Autoriteit Persoonsgegevens heeft per ongeluk de namen van werknemers openbaar gemaakt, dat constateerde NFIR-onderzoeker Mischa van Geelen deze week. Onder andere NU.nl besteedde aandacht aan het lek.

De namen waren te achterhalen bij ongeveer 800 documenten die door de Autoriteit Persoonsgegevens werden gepubliceerd.

Na het lek te hebben gemeld bij de organisatie en de bevestiging te hebben gekregen van de  Autoriteit Persoonsgegevens dat het datalek is opgelost, is besloten om deze melding nu inzichtelijk te maken.

“Het is niet ons beleid om namen van medewerkers inzichtelijk te maken” zegt Pauline Gras tegenover NU.nl. Daarom worden schrijvers van onderzoeken, wetsadviezen en verslagen nooit openbaar gemaakt.

Volgens Gras nam de Autoriteit Persoonsgegevens maatregelen nadat er melding was gedaan van het lek: “Alle pdf’s waarvan we weten dat dit speelt, hebben wij inmiddels aangepast”.

Personeel van de Autoriteit Persoonsgegevens is van het lek op de hoogte gesteld.

 Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

Ahmed Aarad

Written by Ahmed Aarad

Bestuurder bij stichting Open Source & Overheid, freelance ICT en Aanbestedingsjurist, distantieert zich van rechts/links denken heeft het liever over goed of fout en vindt dat integriteit niet te leren is. “If you are not a better person tomorrow than you are today, what need have you for tomorrow?”