‘NFIR ondekt dat Autoriteit Persoonsgegevens namen medewerkers lekte’

Ahmed Aarad
Read Time44Seconds

De Autoriteit Persoonsgegevens heeft per ongeluk de namen van werknemers openbaar gemaakt, dat constateerde NFIR-onderzoeker Mischa van Geelen deze week. Onder andere NU.nl besteedde aandacht aan het lek.

De namen waren te achterhalen bij ongeveer 800 documenten die door de Autoriteit Persoonsgegevens werden gepubliceerd.

Na het lek te hebben gemeld bij de organisatie en de bevestiging te hebben gekregen van de  Autoriteit Persoonsgegevens dat het datalek is opgelost, is besloten om deze melding nu inzichtelijk te maken.

“Het is niet ons beleid om namen van medewerkers inzichtelijk te maken” zegt Pauline Gras tegenover NU.nl. Daarom worden schrijvers van onderzoeken, wetsadviezen en verslagen nooit openbaar gemaakt.

Volgens Gras nam de Autoriteit Persoonsgegevens maatregelen nadat er melding was gedaan van het lek: “Alle pdf’s waarvan we weten dat dit speelt, hebben wij inmiddels aangepast”.

Personeel van de Autoriteit Persoonsgegevens is van het lek op de hoogte gesteld.

 

00
Next Post

Closeread: wat je zegt ben je zelf. Waarom Willem Schinkel een racist is

Dus het linkse verbond in Rotterdam is nog voor de verkiezingen überhaupt plaatsgevonden […]

Je blokkeert onze vervelende advertenties!

We weten hoe vervelend advertenties zijn echter om de kosten op te brengen, we verdienen namelijk niets aan dit blogje, zijn wij genoodzaakt deze jou te laten zien. Help ons dit blogje gratis te houden en sta advertenties op onze site toe. Dank vanuit het hele team hiervoor!