PVV als voorvechter van Privacy

Ahmed Aarad 1
Read Time1 Minute, 44 Seconds

Wie had dat gedacht. Dat de PVV nota bene voor betere privacybescherming is. Nou dat was voor mij wel even slikken toen mij het nieuws bereikte dat er over de PSD2 (Payment Service Directive 2) Richtlijn in het Europees Parlement is gestemd.

Deze Richtlijn (niet referendabel) is bedoeld om bancair verkeer te harmoniseren en om de concurrentie in het ‘betalingslandschap’ te verbeteren. Wat houdt dit in? Nou dat er een maximum tarief komt voor debitcard (0,2%) en creditcard (0,3%) transacties. Even… Klinkt super goed toch? Tenzij je er natuurlijk achterkomt dat je 0,0 betaalt al over deze transacties.
Bewijs: ING 0,0 voor transacties (slechts 1 van de 60 verschillende creditcard aanbieders in Nederland)

Komen we bij concurrentie in betalingslandschap… De officiële lobby hotemetoten club voor deze lui heet EPSM (European Association of Payment Service Providers For Merchants) en telt 68 leden. Dan tellen we niet de grote jongens zoals PayPal mee. Je zou kunnen stellen dat deze ‘markt’ wat dat betreft beter in elkaar steekt dan de bancaire sector in de EU met per land slechts een handjevol banken.

Waar gaat het dan om? Simpel… Data. Data data data. Na een sleepnet ook nog eens je betaalgegevens ter beschikking stellen aan derden. Een extra inkomstenbron voor banken, die het al ontzettend moeilijk hebben, namelijk jij. Oh je hebt net je vakantiegeld gehad, dan kan dat prima gedeeld worden met de gerechtsdeurwaarder of een online reisbureau dat dan precies weet hoeveel je te besteden hebt. Dit ideetje had ING een tijd geleden, weet u nog? Dat vonden wij, burgers, best wel een slecht plan waarna politici volgden. Nou dat hebben ze dus ‘samen’ anders ‘geregeld’. Via de EU waar ALLE partijen ook doodleuk voor hebben gestemd (selecteer Nederland als lidstaat onder de link) op, je raad het nooit, de PVV na.

Dit is dan ook meer een bedankje van mij richting de PVV dan de andere privacy hufters. Oftewel onze complete afvaardiging van volksvertegenwoordigers aan het Europees Parlement.

Mijn excuus voor bovenstaand stuk maar ik ben echt werkelijk razend.

00

One thought on “PVV als voorvechter van Privacy

  1. Als het om privacy gaat worden we in Nederland inderdaad totaal niet serieus genomen. Data en gegevens moeten verkocht worden en niemand die echt voor onze rechten op komt. Ik ben de PVV dan ook best wel dankbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Next Post

Sleepwetteloosheid bij de Belastingdienst via René Jan Veldwijk

Via René Veldwijk : De omstreden sleepwet wordt waarschijnlijk onderwerp van een raadplegend referendum. […]

Je blokkeert onze vervelende advertenties!

We weten hoe vervelend advertenties zijn echter om de kosten op te brengen, we verdienen namelijk niets aan dit blogje, zijn wij genoodzaakt deze jou te laten zien. Help ons dit blogje gratis te houden en sta advertenties op onze site toe. Dank vanuit het hele team hiervoor!