0 0
Read Time1 Minute, 41 Second

Vandaag was er een echte scoop! Jan Hoedeman van het AD.nl schrijft dat er een deal is wat betreft euthanasie. Na heel veel onderzoek, in de containers schuilen en afspraken in donkere parkeergarages heeft hij alle puzzelstukjes op de juiste plek kunnen passen.

Niet dus. Meneer Hoedeman kreeg met toestemming van de formerende partijen de gelegenheid dit “ideetje” rondom euthanasie te ‘floaten’ richting het klootjesvolk. Kijken wat ze ervan denken voordat de dames en heren met rubberen ruggengraat een besluit nemen. ‘Oh, doe eens ook een leuke 1Vandaag-poll er tegen plakken.’ Iemand een mailtje gehad? Ik wel.

Principes zijn hartstikke leuk want die zijn het meest waard bij het uitruil en compromis-festijn dat formeren heet. En even voor de duidelijkheid. Een kabinet dat gevormd wordt door een meerderheid van het verkozen Parlement. Hierdoor wordt het Parlement effectief gesaboteerd om haar taak, namelijk de regering controleren en het tegenhouden van besluiten die tegen de belangen van de burgers zijn, uit te voeren.  Zo is de parlementaire democratie niet bedoeld, maar hé, “who gives a damn right? It’s just democracy”.

Behalve dat, zie je steeds vaker dat de parlementaire journalisten op deze wijze een verlengstuk worden van het beleid van de gevestigde partijen. Het echte verhaal wordt deze keer weer eens goed gemist. Weg is de kritische journalist die over alle misstanden schrijft en wij verwelkomen hen die handig genoeg zijn om zich voor dit soort klusjes te laten gebruiken. Waarom? Tja het is een stuk makkelijker dan echt journalistiek werk doen, wat best ondankbaar is overigens. De overige redacties? Doen allemaal hetzelfde… Copy-Paste-Publish. Dat we in Nederland enkel 3 bedrijven hebben, binnenkort slechts 2, die gezamenlijk goed zijn voor meer dan 90% marktaandeel heeft er niets mee te maken natuurlijk.

Geniet hiervan beste redacties. Dit is de zoveelste nagel aan de doodskist van de geloofwaardigheid van de traditionele oude media. Ik hoop ten zeerste dat deze paar honderd woorden bijdragen aan een stuk bewustwording bij u. Anders is dit de toekomst:

Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

Ahmed Aarad

Written by Ahmed Aarad

Bestuurder bij stichting Open Source & Overheid, freelance ICT en Aanbestedingsjurist, distantieert zich van rechts/links denken heeft het liever over goed of fout en vindt dat integriteit niet te leren is. “If you are not a better person tomorrow than you are today, what need have you for tomorrow?”