Read Time3 Minute, 6 Second

Woord voor woord.

Zo verander je de wereld. Niet met geweld, noch met geld, noch met macht. Niets houdt een divers collectief van mensen tegen, dat te breed is om in één hokje te passen. En hoe gaat dit nogal simpele en kleine blogje dat in beweging brengen? Door jou. De lezer van dit stukje.

Wat gaan we doen?

Wij willen jou in staat stellen om niet alleen je mening te verkondigen. Wij willen dat jij mee kunt groeien. Dat je ook profiteert van het werk dat je oplevert. Daarom en vanaf het moment dat je advertenties ziet op dit blogje deel je mee in de inkomsten die we hebben. Jouw ingezonden blog levert 10.000 views op? Jij krijgt daar 10.000 maal een vergoeding van 20% van wat wij krijgen. Nou hoor ik je al denken… Maar dan blijft er 80% bij jullie aan de strijkstok hangen. Waarop ik je gerust kan stellen dat de helft daarvan wordt gestoken in het verbeteren van saltmines. De andere helft wordt aangewend om ons interne team te vergroten en ja natuurlijk ook salarissen uit te betalen. Wij zijn gewoon klootjesvolk en dus hebben we geen breed netwerk van rijke investeerders of vermogende ouders die onze ‘hobby’ willen betalen.

Nieuwe initiatieven

Waarin gaan we investeren? Dat willen we vooral doen door programma’s te maken. Wij willen vooral mensen aantrekken die willen bijdragen aan onze samenleving en hen in staat stellen om hun ideeën te delen met jou. Nieuwe mensen die weten wat humor is te laten werken aan betere entertainment. En het belangrijkste om onderzoeksjournalisten alle ruimte te geven om 24/7 op een dossier te zitten. Waarbij je zeker bent dat het niet beperkt is tot een avondje Jinek, een longread in de Telegraaf of 15 minuten bij Nieuwsuur. Het doel is dat mensen betaald worden om zich vast te bijten in de materie tot er geen uitweg mogelijk is dan zaken volledig te openbaren en aan te pakken. Dat beslissen doen wij niet alleen, jij hebt daar een doorslaggevende stem in. Periodiek, wanneer er budget is, mag jij als lezer stemmen wie je een kans wil geven om iets te maken of het tegenovergestelde, welk format je niet meer wil zien of zat bent. Zo bepaal jij niet alleen de toekomst van saltmines maar ook de inhoud.

BN’ers niet welkom

Boven alles gaan wij niet voor winst maar voor kwaliteit. Waar het mediaconglomeraat vooral een advertentiebedrijf is gaan wij het anders aanpakken. Wij gaan tegen elk heilig huisje, elke foute politicus en elke maatschappelijke kwestie wat ons betreft trappen. We willen alleen nieuwe mensen die goede ideeën hebben en ze in staat te stellen om deze te verwezenlijken. Je zult op dit blog dan ook nooit de reeds bekende clique van personen zien.

Waar onze vertegenwoordigers in de Kamer hele andere belangen hebben. Waar de huidige generatie columnisten, journalisten en tv makers vooral voor het geld gaan. Zijn wij de natuurlijke tegenreactie. Dat doen we rauw, direct maar (bijna) nooit grof. In de woorden van een lezer: saltmines is scherp, maar dan niet om het scherp te zijn, vanuit het venijn, maar omdat de waarheid pijn doet. Dat laatste wordt dan ook ons motto: omdat de waarheid pijn doet.

Afsluitend

De afgelopen 2 weken hebben wij dan ook flinke stappen gemaakt. We zien dat we enorme stappen maken in de hoeveelheid bezoekers. We krijgen veel positieve feedback en dat sterkt ons in onze overtuiging dat men toe is aan verandering in de mediawereld. De komende tijd gaan we werken aan een nieuwe website die dit mogelijk moet maken.

saltmines team,

Ahmed Aarad   Russell’s Teapot   Maurits van Ham   Rasmus Olsen
drs. Dan Einhorn   Mischa van Geelen   Chantal Klaver   Check, de grammar-hammerVond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

1 0
Ahmed Aarad

Written by Ahmed Aarad

Bestuurder bij stichting Open Source & Overheid, freelance ICT en Aanbestedingsjurist, distantieert zich van rechts/links denken heeft het liever over goed of fout en vindt dat integriteit niet te leren is. “If you are not a better person tomorrow than you are today, what need have you for tomorrow?”

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

2 thoughts on “Hoe verander je de wereld? – toekomst van saltmines

  1. Dit is een beetje eng Ahmed en collega,s/vrienden ik zat hier gisteren aan te denken.Maar ik weet niet of ik dit kan.Ik heb wel een mening over veel zaken Jeugd,Criminaliteit/drugs,multiculturele samenleving,(Internationale) politiek.Ik ga er ff over nadenken.( P.S die 20% moet naar een afgesproken goed doel bijv KIKA).Want wie betaald bepaalt en dat maakt je minder onafhankelijk Groeten Rob.

    1. Mijn excuus Rob maar ik begrijp niet echt helemaal waar je angst zit. Wat wij hiermee proberen is vooral mensen een stem te geven die op dit moment niet of nauwelijks gehoord worden. Maar ook om te reageren op een eerder geplaatst stuk van een van de auteurs. Het is bij ons iig een stuk makkelijker een stuk in te dienen dan bij een ander media-outlet als volstrekt onbekend persoon. Het laatste wat je voorstelt behoort zeker tot de mogelijkheden. De auteur bepaalt uiteindelijk waar zijn opbrengsten naar toe gaan en ja dat kan natuurlijk ook een goed doel wezen. Tevens willen wij ook een budget opbouwen dat wij ter beschikking kunnen stellen voor nieuwe programma’s en onderzoeksjournalistiek waarbij de lezer beslist wat we gaan doen en wanneer iet zou moeten eindigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.