5 0
Read Time1 Minute, 45 Second

Het was de week dat de mondkapjesplicht van kracht ging. In openbare gelegenheden is het nu verplicht om een mondkapje te dragen. Gelukkig werd deze wet over Black Friday heen getild, zodat het record massaal winkelen zonder mondvod met gemak verbroken werd. Eerlijk is eerlijk, ik heb wel begrip voor al die winkelende mensen. Want in deze langetenen- en kortelontjestijd word je al voor racist uitgemaakt als je weigert mee te doen aan Black Friday. En wie kan de aanbieding van dikke vingers naar de horeca nu laten lopen?

‘Horeca? Die moeten niet zo zeuren’, oreerde de drooggelegde Frits Wester bij Beau aan tafel. U weet wel, de man die ons lazarus van nieuws voorzag en meer alcohol tot zich nam dan er duiven op de Dam schijten. De man die, als hij nu nog zoop, zich zou vastplakken aan iedere ruit van elke willekeurige gesloten kroeg in Nederland. Een soort Extinction Rebellion-actie. Die mafklappers schijnen zich ook vast te plakken in winkels om één of ander statement te maken. Wat mij betreft wordt er op dat soort lui een van/voor-sticker geplakt of worden ze gratis meegeven bij aankoop van een paar merksloffen gemaakt door kinderhandjes. Zou die Loden Leeuw van meest irritante tv-persoonlijkheid eigenlijk ook gemaakt zijn door diezelfde kinderhandjes? Geen idee, maar wat ik wel weet is dat deze Leeuw bij de juiste persoon is terechtgekomen. Alhoewel Mark, Hugo en Femke ook akelig dicht bij wijntje Meiland in de buurt kwamen.

Inderdaad, weer die Femke. Die vrouw die sneller Amsterdam ontmantelt dan de EOD een rotje onschadelijk maakt. Die vrouw die er voor tekent dat hardwerkende en noodlijdende horecakanjers voor 2 weken hun tent moeten sluiten, als ze toestaan dat passanten in de stromende regen een kopje choco onder hun parasol drinken. Die vrouw die het niet toestaat dat mensen het gezellig willen maken door feestverlichting aan hun gevel te hangen. Dat laatste snap ik, want die toverkol kan door al die vreemde lichten haar eigen landingsbaan voor haar privébezem niet vinden en door dat gezeik moet jokkebrok De Jonge weer een nieuwe routekaart maken.Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme