36 2
Read Time1 Minute, 23 Second

Erik Mouthaan van RTL Nieuws is de slechtste journalist van Nederland. En dat is knap want het bulkt van de slechte journalisten in dit land. De identiteitspolitieke onzin die uit deze kerel komt is ongekend. Alles wat hij schrijft is subjectief. Geen nieuws, maar meningen. Daarnaast is hij, als Amerika-correspondent, fel anti-Trump en probeert dat niet eens te maskeren. Ik volg hem op twitter uit vermaak, want hij is in zijn eentje het voorbeeld wat er mis is met de hedendaagse journalistiek. Gisteren had ie weer een pareltje.

‘Mannen die niet in uniform zijn’, zoiets heten agenten in burger. Iets dat heel normaal is. Maar Erik maakt het onnodig extra spannend. ‘…sleuren trans vrouw ongemarkeerde wagen in…’ Ja, dat is hun werk. Mensen oppakken die iets misdaan hebben. Dat het een transseksueel is maakt natuurlijk geen moer uit. Maar voor Erik wel. Want hij wil er natuurlijk iets transfobisch van maken. En Trump de schuld geven. ‘..tot ontzetting van omstanders.’ Ja. Haar Marxistische mede-revolutionairen zijn er niet blij mee als een van hun wordt opgepakt, maar dat zijn niet “omstanders”. Mouthaan vindt undercover agenten vreemd. Mouthaan vindt een ongemarkeerde auto raar. Mouthaan benoemt speciaal dat het om een transseksueel gaat. Mouthaan doet net of dit zomaar gebeurt. Mouthaan zegt dat omstanders ontzet zijn, in plaats van dat samen met de transseksueel daar zijn. Dus zijn het geen omstanders. Allemaal subjectieve, identiteitspolitieke, opruiende onzin. Maar wat die vrouw misdaan heeft zoekt ie dan weer niet uit…

Steun Jans 12-uurtjes via janroos.backme.org Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme