41 0
Read Time2 Minute, 32 Second

Ik heb gisteren niet gekeken naar het racismedebat. Het heeft geen zin namelijk. Er is een kleine groep die roept dat dit land verschrikkelijk racistisch is. De meerderheid vindt van niet. En gelijk hebben ze, want dit land is een van de koplopers in de wereld als het gaat om anti-racisme en anti-discriminatiewetgeving. En gelukkig maar. Als je in dit land bent geboren of je bent er naar toe gekomen of gevlucht en je vindt het hier echt verschrikkelijk racistisch nodig ik je van harte uit om een beter land te zoeken en daar als de wiedeweerga naartoe te verhuizen. Ik kan je nu al vertellen dat het ze niet gaat lukken. Natuurlijk is er nog steeds racisme hier. En dat is verwerpelijk. Daarom moet we er altijd scherp op blijven en het keihard aanpakken. Maar om te doen alsof hier minderheden systematisch minderwaardig worden behandeld is belachelijke onzin. Kijk maar eens naar het hysterische debat wat er nu gaande is en de boetedoening van blanken die nooit iets fout hebben gedaan, behalve met een lichte huidskleur geboren worden. Het gaat over niets anders.

Het debat liet ik aan mij voorbij gaan want de NPO blijft de NPO en noemt mij bijvoorbaat wit. Dat betekent dat ze hebben toegegeven aan de belachelijke eisen van types die de eerdere term van mijn huidkleur te onschuldig vonden. Ik heb geen schuld. Ik heb geen slaven gehad. Ik heb geen mensen minderwaardig behandeld. Ik ben geen racist. Dus waarom moet ik me dan in vredesnaam als dader gedragen? Bij de VPRO, ooit het toonbeeld van liberaal denkend Nederland, was er een racismegesprek en geen debat. De woke gekkies daar vinden namelijk dat je niet mag debatteren over dit onderwerp. Je mag alleen maar schuld bekennen als blanke en het slachtoffer uithangen als donkere. Dat is de vaststaande rolverdeling. Ik zag een klein stukje. Luister en huiver hier

Deze man zegt dat ie nooit naar zijn kinderen kan kijken die aan het spelen zijn in het water omdat ie donker is en geen white privilege heeft. Terwijl ik dit schrijf zit ik in Monkey Town, een speelpaleis voor kinderen. Ik zie hier vier donkere ouders genietend naar hun kroost kijken, die aan het klooien zijn op de toestellen. Waarom kunnen zij dat wel en die kerel niet? Waarom zou een donker persoon geen pizza kunnen eten met een glas witte wijn? Is er een horecazaak in dit land die donkere mensen weigert te laten bestellen? Het is niets meer dan een psychotisch geraaskal. Het is een leugen om aandacht te krijgen. Het is te walgelijk voor woorden. Dit soort mensen mag je niet serieus nemen. Dit soort is een schande voor hun eigen ras, die alle kansen en mogelijkheden krijgt in dit land. En het is een klap in het gezicht van al die blanke Nederlanders die zich blijkbaar moeten schamen omdat ze gewoon hun leven leiden. Zelfs als ze pizza eten en naar hun kinderen kijken zijn ze fout.

Steun Jans 12-uurtjes via janroos.backme.org Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme