25 2
Read Time1 Minute, 53 Second

Als ervaringsdeskundige denk ik dat ik wel kan zeggen waar het vaak misgaat met politieke ambities: het ego van mensen. Ook ik dacht even een paar zetels te halen. Ook ik dacht dat mijn bekendheid het wel zal regelen. Ook ik dacht dat mij rol bij het Oekraïnereferendum mij zo de Kamer in zou helpen. U weet de afloop. Nul zetels en jaren van armoede, omdat niemand meer met een geflopte en vooral rechtse politicus te maken wil hebben. De fout van mijn leven, maar ook een prima leerschool voor nederigheid.

Vandaag kwam er weer een nieuwe hoofdstuk bij in de kroniek van politiek opportunisme en eigendunk. Henk Krol gaat samen met Henk Otten in de Partij voor de Toekomst. Enige positieve aan deze fusie is dat de naam GO! verdwijnt. Krol was het gezeik van al die bejaarden zat en liep weg bij 50+. Henks ego had hem wijs gemaakt dat die tien zetels hem zouden volgen. Het werd er hooguit een halve. Zijn compagnon is Femke Merel van Kooten. Zij liep weg bij de Partij voor de Dieren. Eerst ging ze naar 50+, stapte ook daar weer op en nu zit ze dus met ome Henk in de Partij voor de Toekomst, dat beter Partij zonder Toekomst genoemd kan worden, want totaal overbodig.

Over overbodig gesproken, Henk Otten. Deze man werd uit FvD gekieperd na geld te hebben overgemaakt aan zichzelf en zijn minnares. Ook dacht Otten dat hij de zetels voor de Provinciale Staten en daarmee de Eerste Kamer had gewonnen en niet de partij. Henks ego kostte hem de kop. Sindsdien is hij met niets anders bezig dan zijn voormalige muze, Thierry, af te zeiken. Ook zijn partij bestaat uit geroofde zetels. Ook hij denkt dat ie heel wat voorstelt. Maar ook hij kan met zijn voorkomen en geschiedenis geen potje breken. Dat Krol en Otten nu met elkaar in zee gaan is niets meer dan armoede. Alleen redden ze het niet, dus dansen ze nu maar samen de tango richting de vergetelheid. Nou ja, mogelijk halen ze een schamel zeteltje. En dan gaat de soap pas echt beginnen. Want dan vallen er een paar mensen tussen de wal en het schip. Dat wordt dus smullen.

Steun Jans 12-uurtjes via janroos.backme.org Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme