33 0
Read Time1 Minute, 50 Second

Voordat de Democraten uit 1966 er genoeg van hadden aangezien de uitslag tot twee keer toe niet was wat de partij voor de bestuurlijke vernieuwing hoopte en het daarom afschafte hadden wij maar liefst twee keer een raadgevend referendum. Van eerste was ik campagneleider, die van het associatieverdrag tussen de EU en Oekraïne. De tweede ging over de WIV, de nieuwe Wet op Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten, beter bekend als de sleepwet. Eigenlijk gaat de hele vraag of je voorstander of tegenstander bent van het flink inleveren van privacy in de bestrijding van criminaliteit en terrorisme. Een minieme meerderheid van de bevolking was tegen. En zoals ook met het Oekraïnereferendum deed de overheid niets met dat advies.

We zijn nu dik twee jaar verder en gisteren werd er in de Tweede Kamer gestemd over de wet. Er werd nergens melding van gemaakt in de media, maar zoals we weten hebben die het ook op het moment erg druk om de blanke bevolking van dit een lesje te leren over hun aangeboren slechtheid. Waarom is die uitslag van de stemming van gisteren dan toch het vernoemen waard. Nou, omdat er een aantal partijen in het rookgordijn van corona en black lives matter een opmerkelijke draai hebben gemaakt.

Dan heb ik natuurlijk niet over windvaan D66 die eerst heel erg tegen was en daarna opeens heel erg voor omdat ze in de coalitie wilde toetreden. Ze stemden immers tegen in de Eerste en Tweede Kamer, maar toen Rutte met de vingers knipte was het gedaan met de principes. De man met eeuwig corvee, Kees Verhoeven, maakte zich ermee voor de zoveelste keer totaal belachelijk en ongeloofwaardig en was daarmee eerder meelijwekkend. Nee, het gaat me om partijen die fel tegen waren en gisteren stiekem voor stemden.

Ondanks hun afgeraden moties om wijzigingen door te voeren in de wet gingen GroenLinks, SP en de Partij voor de Dieren door de pomp. Al die tijd lopen tieren deze linkse partijen dat de wet een ramp is voor onze privacy. Voerden campagne om vooral tegen te stemmen. En nu, terwijl niemand kijkt, stemmen ze gewoon voor.

Steun Jans 12-uurtjes via janroos.backme.org Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme