34 0
Read Time1 Minute, 18 Second

Na de beschamende demonstratie in Amsterdam waren ook andere steden aan de beurt om tegen racisme te demonstreren. Natuurlijk een goede reden, want racisme is walgelijk en dient keihard te worden aangepakt. Zo ook in Groningen. De manier waarop is alleen hilarisch, als het niet zo verdrietig is.

Zit je dan te demonstreren tegen racisme, op een het plein dat op ras is ingedeeld. Dit keer mogen de zwarten vooraan, in het segregeerde Amerika moesten ze achteraan. En in Zuid-Afrika mochten ze op kleur het park wel of niet in. Met apartheid een vuist maken tegen racisme. Waar zit het verstand van deze mensen? Het is als met een buurt-BBQ protesteren tegen vleesconsumptie. Serieus.

Maar het kan nog zieker. Blanken, tegenwoordig beschuldigend wit genoemd, dienen te knielen. Wij zijn namelijk vanwege onze huidskleur fout. Omdat we blank geboren zijn dragen wij per definitie schuld. Racistischer kan het natuurlijk niet. Maar toch geven veel van mijn huidskleurgenoten toe dat ze al in de baarmoeder slecht waren.

Alle deugBN’ers gooiden gisteren hun social media op zwart om aan te tonen dat black lives matter. Ik ken werkelijk niemand die dat niet vindt. Het is zo obligaat om in drie seconde een zwart plaatje op je instagram te zetten en dan de rest van de dag jezelf als verzetsheld te trakteren op een glaasje rosé in het Vondelpark. Als je tegen racisme bent zeg je dat all lives matter.

Steun Jans 12-uurtjes via janroos.backme.org Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme