39 1
Read Time2 Minute, 7 Second

Ik ga iets opbiechten. Iets dat ik altijd voor me heb gehouden. En niet voor niks. De eerste keer dat ik mocht stemmen heb ik dat op D66 gedaan. Ja, ik was jong en onschuldig. En Paars 2 moest er komen. Tenminste, dat vonden mijn ouders die een ongekende hekel hebben en hadden aan het CDA, dat door deze coalitie eindelijk niet meer regeerde. En eerlijk is eerlijk Paars 1 was best te pruimen. Het vervolg was een drama, zoals u wellicht weet. Niet alleen mijn politieke kleur is veranderd. Hetzelfde geldt voor D66. Want waar het vroeger een middenpartij voor de weldenkende atheïst was is het nu een doorgeslagen identiteitspolitieke inrichting geworden.

Dat die trekpop van een Jetten niet veel verder kwam dan een Godwin te maken toen hij werd afgedroogd door Thierry Baudet in het debat over CETA, zegt genoeg. Zo reageren ook andere linkse “denkers” met het intellect van een spliterwt. Je wil inhoudelijk met ze praten en als je ze dan met feiten onder de tafel hebt geluld roepen ze dat je een nazi bent en rennen weg. Vroeger kreeg je daar een pilletje voor, tegenwoordig applaus. Of wat dacht je van dit:

Bij een handelsverdrag, dat alleen maar in het belang is van multinationals, komt hij aankakken met ‘gender’ om eens met de Canadezen over te kletsen. Rob Jetten, de man die twee vrouwen in hoofddoek door Iran achter hem aan liet lopen om veilig met zijn homovriendje daar de toerist uit te kunnen hangen en niet aan een hijskraan. Die wil het hebben over ‘gender’. Wat is dit voor debiel? Nou, in werkelijkheid kan hij er weinig aan doen. De hele partij is namelijk rijp voor het gesticht. Wat dacht je van hun nieuwe plan.

Tweehonderdduizend Afrikanen halen voor werk in de bouw. Hij zegt het echt. De bouw die op zijn gat ligt door de administratieve stikstofcrisis van D66. Nederlandse bouwvakkers zitten thuis door hun beleid, maar we gaan nu scheepsladingen Afrikanen halen die geen enkele ervaring hebben. Nou ja, misschien een hutje bouwen van opgedroogde koeienstront, maar niet in Westerse bouw. En ons land is al overspoeld met kansloze Afrikanen. Waarom doen die dat werk niet? Precies, omdat ze dat niet hoeven van D66. Die krijgen een huis en een uitkering en lachen zich drie slagen in de rondte. Ik heb maar een conclusie: D66 is een gevaar voor ons land geworden.

Steun Jans 12-uurtjes via janroos.backme.org xVond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme