21 0
Read Time1 Minute, 44 Second

D66 was vroeger de partij voor intelligente mensen, die zo slim waren om bij de uiteinden van het politieke spectrum weg te blijven, aangezien ideologie alleen maar vertroebelt. Tegenwoordig is er geen verschil meer tussen hen en GroenLinks, een communistische partij, die zogenaamd voor het milieu opkomt om een extreemlinkse agenda, waar geweld en terreur niet wordt uitgesloten, te laten steunen door naïeve bakfietsvrouwtjes die gewoon een “gezelligere en schone wereld” willen. Met Rob Jetten als politiek leider is het afgegleden naar ideologisch regressief linkse club, die met kinderlijke wijsheden probeert duidelijkheid te scheppen. Neem nou deze tweet:

Bij Robbie zijn er in het leven maar twee keuzes. Of het licht staat aan of het licht staat uit. Dus je bent voor handel of tegen handel. Je bent bent “open en betrouwbaar” of “gesloten en protectionistisch”. Je bent “eenzaam” of “samen”. Als een politicus schrijft als een meisje van negen uit groep zes, die in een werkstuk schrijft over het klimaat moeten de alarmbellen direct afgaan. Want klopt wat Jetten zegt? Zoals gewoonlijk niet.

CETA is niets anders dan TTIP in een nieuw jasje. Op herbenoemen zijn de voormalig-Democraten dol op. Zo werd de Europese Grondwet, na afgeschoten met een referendum, doodleuk Het verdrag van Lissabon. Zelfde verdrag, nieuw hoesje en nieuwe naam. Amerika kan door een vrijhandelsverdrag al zijn goederen over de grens met Canada sturen en daar zenden ze het naar Europa. Precies met dezelfde ellende waarom TTIP destijds is weggestemd. En dat die paljas van een Jetten het klimaat erbij haalt is helemaal niet te geloven. Het gaat om handel met een land aan de andere kant van de wereld. Die troep komt hier per schip of vliegtuig. Dus wat kletst ie nou? Daarbij, ga eens bij de slager om de hoek vragen hoeveel handel hij met Canada bedrijft. U weet het antwoord nu al. Dit is een verdrag voor multinationals, niet voor ons, niet voor het MKB en al helemaal niet voor dat verdomde klimaat.

Steun Jans 12-uurtjes via janroos.backme.org xVond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme