28 1
Read Time1 Minute, 40 Second

Ik heb al eerder geschreven dat ik tegenwoordig voor een Nexit ben. Die gedachtetransitie, van hervormen naar uittreden, heeft mij jaren gekost. Die drempel was erg hoog, aangezien ik geloof in goede samenwerking van Europese landen. Maar samenwerken is iets heel anders dan opgaan in een groot, traag, bureaucratisch moloch, waar de hardwerkende en daardoor rijkere landen het mogen opknappen voor de rest. Samenwerken is iets anders dan macht overdragen aan mensen die nooit zijn gekozen en die landen, culturen en volken willen uitgummen totdat de natiestaat niet meer bestaat en wij allemaal dienen te luisteren naar de oekazes uit Brussel.

Het is ontluisterend hoe ineffectief de Europese Unie heeft gehandeld ten aanzien van de ontwrichtende massa-immigratie, na de uitnodiging van Merkel om vooral het bootje te nemen naar Europa. De gevolgen zullen nog tientallen jaren voelbaar zijn. Ook bij de euro-crisis en de economische crisis van 2012 stonden ze erbij en keken ze ernaar. Telkens werd aangetoond dat het systeem niet functioneert. En toch blijft de machtsoverdracht maar doorgaan. Want bij elke crisis wordt gegild dat ze zo weinig kunnen doen doordat de landen te soeverein blijven opereren. Iedere keer meer macht en iedere keer toch weer onmachtig. The ever closer union of fail.

En nu gaat die ongekozen machtswellusteling van een Timmermans zich ook nog eens bemoeien met de democratie in Europese landen. Zelf is hij ongekozen, zelf eist hij meer dan een biljoen voor zijn dictatoriale klimaatbeleid, gebaseerd op leugens en bedrog. En dan proberen een democratisch proces bij ons en in Duitsland te dwarsbomen. Het is een vast stramien. Eerst noem je partijen waar je het niet mee eens bent extreemrechts en daarna gil je dat je niet met extreemrechts moet samenwerken. Dan ben je niet alleen tegen de democratie, dan ben je expres aan het demoniseren en lig je in je door ons betaalde bedje te dromen van politieke moorden. Iedere keer tonen de zelfverklaarde anti-fascisten fascistisch te zijn.

Steun Jans 12-uurtjes via janroos.backme.org xVond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme