25 1
Read Time1 Minute, 38 Second

Nu gun ik een ieder een rijk leven met veel spullen en lekker eten. Jaloezie is mij immers onbekend. En als iemand goed boert ben ik oprecht blij voor diegene. Als hij het maar niet over de rug van anderen doet. In dat licht wil ik even de aandacht vestigen op een uiterst dubieus speeltje binnen de klimaatlobby. Dat weerman Gerrit Hiemstra van het KNMI zijn zakken aan het vullen is met zijn doemscenario’s over de opwarming van de aarde is reeds bekend. Dat hij daar een zeilbootje van zo’n 800.000 euro van kan varen ook. Dat het balans van zijn klimaatpraatbedrijf een paar miljoen aantikt waarschijnlijk ook nog.

Dat is al erg genoeg aangezien Gerrit van belastinggeld zijn alarmistische business staat aan te prijzen in het staatsjournaal. Zoiets noemen wij in Italië maffiapraktijken en wordt over elk ander onderwerp belangenverstrengeling genoemd. Het erge is nog dat Hiemstra aantoonbaar liegt over het klimaat en de eventuele opwarming. Zo gilde hij op twitter deze zomer dat die vier hete dagen 100% de schuld van menselijk handelen zijn. Dat is per definitie kletskoek. Want sinds mensenheugenis is het in de zomer weleens heel erg heet. Daarom heet het ook de zomer. En als de mens dan licht bijdraagt aan een mogelijke opwarming kan een hoge temperatuur onmogelijk 100% door de mensen worden veroorzaakt. Hoogstens een paar tienden van graden extra. Maar goed, hij kan moeilijk verkondingen dat het allemaal wel meevalt. Dan droogt immers zijn verdienmodel op en Gerrit wil wel over uw rug reclame voor zijn toko blijven maken.

Heel stilletjes is er dus een nieuwe spruit aan Gerrits klimaatstam tevoorschijn gekomen. We hebben naast het dagelijkse weerbericht nu ook het wekelijkse klimaatbericht van het KNMI. En aangezien het KNMI alles 1-op-1 van het politieke klimaatprogramma van de nog veel politiekere Verenigde Naties, het IPCC, overneemt weet je al dat het alleen maar kommer en kwel zal zijn.

Steun Jans 12-uurtjes via janroos.backme.org xVond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme