0 0
Read Time47 Second

Ongelijkheid, persoonlijke verantwoordelijkheid en Islam | Jesper Jansen

Ongelijkheid is een feit in het leven. Pogingen om ongelijkheid op te heffen door individuen in groepen te delen en te rangschikken op hun benadeling door deze onvermijdelijke ongelijkheid is een denken dat in het verleden tot catastrofes heeft geleidt. Het is veel beter om het individu weerbaar te maken tegen het lijden dat leven heet. Dan is het ook niet zinnig, of waar, om de geschiedenis alleen te lezen door het idee dat de vrouw altijd onderdrukt is door de man. Vrouwen zijn juist zeer waardevol in de westerse maatschappij, zoals blijkt uit onze attitudes tegenover seksueel misbruik bij vrouwen. Aanwijzingen voor het patriarchaat, zoals de loonkloof, zijn dan ook makkelijk te ontkrachten.

************

Vocast kan onafhankelijk zijn dankzij supporters die maandelijks steunen. Als je ook deze podcast wil steunen kun je de mogelijkheden bekijken op https://vocast.backme.orgVond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

Shad Raouf

Written by Shad Raouf

Ik maak podcasts met filosofen, politici, experts en opiniemakers over actuele vraagstukken. Alle podcasts zijn ongeknipt zodat jij je eigen mening kan vormen.