0 0
Read Time50 Second

Vrij Links, secularisme en de verheffing van het individu | Eddy Terstall

Vrij Links pleit voor het centraal stellen van het individu. Alleen daardoor kan een vrije en open samenleving voortbestaan en sterker worden. Dit ideaal wordt door ontwikkelingen in het politieke domein, zowel aan de zijde van links als rechts, bedreigd. Links is van oudsher de verdediger van emancipatie van individuen en het vrije woord geweest. Een samenleving heeft deze twee elementen nodig om het individu te kunnen verheffen. Dit betekent dat de overheid niet meer of minder vrijheden op basis van religieuze overtuiging mag toelaten. Want de beste manier om voor de meeste mensen de meeste vrijheid te creëren is een seculiere onverschilligheid tegenover religieuze overtuigingen. Dat is ook de beste manier om vrijheid van elke overtuiging, religieus of niet, te beschermen.

************

Vocast kan onafhankelijk zijn dankzij supporters die maandelijks steunen. Als je ook deze podcast wil steunen kun je de mogelijkheden bekijken op https://vocast.backme.orgVond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

Shad Raouf

Written by Shad Raouf

Ik maak podcasts met filosofen, politici, experts en opiniemakers over actuele vraagstukken. Alle podcasts zijn ongeknipt zodat jij je eigen mening kan vormen.