20 0
Read Time1 Minute, 28 Second

Boek geen vliegreis of cruise.” Dat is namelijk heel erg slecht voor het klimaat, aldus Dolf Jansen op radio1 in een column. In een soort Protestantse preek van de ongrappige cabaretier kregen we weer eens te horen dat we niet deugen en ons heel snel dienen aan te passen aan zijn denken. Het staat natuurlijk bol vol linkse leugens, maar daar verdient hij de kost mee, dus dat kan je hem niet kwalijk nemen. Zo zegt hij dat Australië in de fik staat vanwege de klimaatproblematiek. En dat de schuld van de Australische premier is. Gelul natuurlijk, want die branden zijn gewoon aangestoken en onder druk van de Groenen is er niet preventief gekapt, wat bosbranden juist moet voorkomen. Ja, het is erg droog daar. Al twee jaar, maar dat is niet direct te linken aan een opwarming van de aarde. Dat is het er namelijk wel vaker. Ook zijn er volgens de deugende deegsliert klimaatvluchtelingen. Liever gezegd, dat is volgens hem een groot deel van alle vluchtelingen. Een pertinente leugen verborgen in een pertinente leugen. Best knap.

Dolf Jansen, de man die iedereen altijd de les leest. Want jij mag van Dolf geen vlees meer eten, jij mag geen vuurwerk meer afsteken, jij mag geen benzine-auto meer hebben, jij mag geen gas meer stoken en jij mag vooral niet meer met het vliegtuig naar het buitenland. En wat doet Dolf?

Ierland

https://www.instagram.com/p/BxCEzjNlPU9/

Frankrijk (luchthaven)

https://www.instagram.com/p/BmjI2BfHrIq/

Vietnam

https://www.instagram.com/p/Bm2mX2fnFIf/

Berlijn

Cambodja

Steun Jans 12-uurtjes via janroos.backme.orgVond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme