11 0
Read Time1 Minute, 9 Second

Allochtonenomroep De Nieuwe Maan aan de lijn. Of ze me mochten interviewen over mijn tweet over het Nederlands elftal. Ik schreef toen: “Ik keek gisteren naar het Nederlands elftal. Ik werd er door de commentator om de vijf minuten op gewezen dat er verschillende huidskleuren aanwezig waren in het team, die zo fijn samenspeelden. Nogmaals, ik keek naar het Nederlands elftal.”

Eerste vraag van de dienstdoende verslaggever: ‘Waarom stuur je zo’n racistische tweet?’ Nu weet ik dat er tegenwoordig achter elke boom een racist gezien wordt. Liever gezegd, als blanke ben je er per definitie schuldig aan totdat je onschuld bewezen is, maar van deze vraag stond ik even met de mond vol tanden. Het is juist een anti-racistische tweet, probeerde ik nog. ‘Het gaat erom dat ik niet naar huidskleur kijk maar naar één kleur, dat is oranje. Afkomst doet er dus niet toe. We zijn allemaal het Nederlands elftal. Snap je?’

Nee, zei de interviewer. ‘Jij staat bekend als racist en dit was een racistische tweet.’ Ik vroeg hem nog hoezo ik bekend sta als racist. Of hij voorbeelden heeft van mijn racisme. Dat het niet raar is dat juist een bijna pro-multiculti-tweet als racistisch wordt gezien. Maar het mocht allemaal niet baten. Ik was hoe dan ook een racist. Dat was namelijk de insteek van de redactie, zei hij toen de camera uitstond.Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme