2 0
Read Time1 Minute, 52 Second

Ik droomde vannacht….

*intercomzoemer*

“Hans, je afspraak is er”

“Wie dan, Mona?”

“Mevrouw Rijxman, van de NPO”

“WIE?”

“Shula Rijxman van de NPO. Ze komt praten over het budget”

“Ok stuur maar door dan, ik heb wel even tijd”

*Enter mevrouw Rijxman*

“Goedemorgen. Ik vind het zo fijn dat je nu al tijd kon vrijmaken voor me, Hans”

“Mevrouw Rijxman, ik wil u erop wijzen dat wij elkaar niet kennen. Mijn ouders hebben me altijd geleerd om onbekenden niet te tutoyeren. Sterker nog: zelfs de toiletjuffrouw bij de Bijenkorf spreek ik nog aan met ‘u’. Ik zou het op prijs stellen wanneer u deze etiquette in acht neemt. Misschien dat u onder mijn voorganger je-de en jou-de, maar ‘Mark’ is nu weg.”

“….”

“Goed, terzake mevrouw Rijxman, wat brengt u hier?”

“Je…eh…uw kabinetsplannen voor de NPO zijn bij ons personeel niet bepaald in goede aarde gevallen. Een halvering van het budget betekent arbeidsonrust, dat zul je, eh, zult u begrijpen. Bovendien is het van belang dat de samenleving goed geïnformeerd blijft. Een sterke, onafhankelijke NPO is daarom noodzakelijk. Wij zijn daarom zeer bezorgd over deze plannen”

“Om eerlijk te zijn, mevrouw Rijxman, Geert, Martin, Thierry en ikzelf hebben van de week nog eens gekeken naar de bezuiniging op uw club. En wij zijn erachter gekomen dat geheel afschaffen misschien nog wel een beter idee is, dus € 0. Het geld voor achterstallig onderhoud bij zowel politie als leger, de zorg, onderwijs en al die andere zaken waar vorige kabinetten allemaal op bezuinigd hebben, het zal toch ergens vandaan moeten komen?”

“…..” (trekt wit weg)

“Ik zie dat u nu schrikt, maar wij hebben zelf weinig tot geen maatschappelijk nut van uw activiteiten kunnen ontdekken”

“Maar….dit kán toch niet!”

“Geheel definitief zijn deze plannen nog niet mevrouw Rijxman. Ik weet het goed gemaakt. Komt u volgende week terug, dan nodig ik Geert, Martin en Thierry ook uit. U krijgt een half uur de tijd om ons te overtuigen met een pitch of presentatie. Zullen we het zo doen? U kunt bij Mona, de secretaresse, een afspraak maken. Ik moet nu naar een conference call met Frans Timmermans over de nietig-verklaring van het Marrakesh-akkoord. Tot volgende week!”

En toen werd ik wakker.Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

Hans Gijswijt

Written by Hans Gijswijt

Gezondverstandblogger uit Rotterdam. www.ikbemoeiniet.nl