0 0
Read Time2 Minute, 13 Second

Wij van Saltmines hebben een grote voorliefde voor alternatieve media. Nu is dat natuurlijk logisch, omdat wij zelf een alternatief medium zijn, maar de voornaamste reden is dat wij de ontwikkeling van de laatste 20 jaar toejuichen, waarin grote mediaconcerns (zoals Persgroep, Mediahuis, RTL en NPO) hun monopoliepositie kwijtraakten en er dankzij het internet steeds meer ruimte kwam voor alternatieve nieuwsbronnen. Eén van de voornaamste nieuwe mediavormen is de podcast.

Elk jaar organiseert BNR de Dutch Podcast Awards. 20 procent van de Nederlandse bevolking luistert inmiddels geregeld naar podcasts, en deze prijs dient als erkenning voor die podcasts die hun stempel weten te drukken op het nieuwe Nederlandse medialandschap. Journalisten van de oude media overladen zichzelf immers met prijsjes en erkenningen, vaak met een hoog WC-Eend gehalte, dus waarom zouden alternatieve media niet op vergelijkbare wijze erkenning krijgen voor hun werk?

Kortom, wij van Saltmines zijn zeer begaan met deze prijs, en toen wij hoorden dat onze vriend Jan Roos genomineerd was met zijn radioshow “Echte Jan“, hoefden wij natuurlijk niet lang na te denken. Daarom nu, namens Saltmines, ons bindend stemadvies: Stem Echte Jan!

Jan Roos is met Echte Jan nog niet eens een jaar onderweg, dus dat alleen al maakt het knap dat hij nu al hiertussen staat, twee keer zelfs, één keer met Echte Jan voor de podcast, en één keer gewoon als Jan Roos voor beste host. Maar terecht is het wel, want wat Jan heel goed kan, is zijn luisteraars tegelijk vermaken en informeren, met precies die juiste balans tussen luchtige grappen en ernstige politieke onderwerpen die elkaar afwisselen.
Jan interviewt gasten vanuit het hele politieke spectrum, van Henk Bres tot Marijn Poels, van Martin Bosma tot Boris van der Ham, van Jasper van Dijk tot Joram van Klaveren. En vergeet ook niet te luisteren naar de meest recente aflevering met Telegraaf-columnist Rob Hoogland!

Tegelijkertijd financieert Jan dat allemaal door gebruik te maken van het nieuwe en revolutionaire betaalplatform BackMe, dat mediamakers onafhankelijk maakt van redacties, adverteerders of woedende Twittermeutes, en hopelijk de absolute oplossing gaat zijn in de toekomst voor alternatieve media om zichzelf te kunnen bedruipen.

Kortom, dit zijn allemaal redenen waarom Echte Jan het verdient om bekroond te worden als Podcast van het Jaar 2019, en Jan zelf als Podcast Host van het jaar 2019. Stem HIER op Echte Jan & Jan Roos! (even naar beneden scrollen, u kunt Echte Jan vinden bij de categorie “Media en Opinie”, en bij de categorie “Beste Host” kunt u stemmen op Jan Roos).

En vergeet vooral ook niet om Jan te blijven steunen via zijn BackMe-account, zodat Jan zijn show kan blijven produceren in te toekomst!


Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme